– Konate er en av de beste unge forsvarsspillerne jeg har sett i min karriere

Liverpools sommerkjøp får gode skussmål fra tidligere lagkamerat.

14. jun 2021 kl 12.43Arild Skjæveland

1. juli blir Ibrahima Konate Liverpool-spiller, og nesten to uker senere vil han møte sine nye lagkamerater for første gang når pre-season starter.

Den franske midtstopperen koster 35 millioner pund. Hans tidligere lagkamerat, målvakten Yvon Mvogo, bruker veldig store ord når han skal snakke om sin tidligere kollega.

Mvogo, som er andrekeeper for Sveits, har spilt med Konate i RB Leipzig. Forrige sesong var han lånt ut til PSV Eindhoven.

– Ibra Konate er en så fantastisk forsvarsspiller, sier den sveitsiske målvakten til The Mirror

– Han har hatt noen skader i år, så han har ikke fått vist sitt fulle potensial. Han er en av de beste unge forsvarsspillerne jeg har sett i min karriere, og jeg ønsker ham bare lykke til i Liverpool, sier han videre.

– En veldig fin fyr

Slik Mvogo snakker om midtstopperen, virker det som at Liverpool har fått kloa i en veldig hyggelig gutt.

– Jeg er sikker på at han vil bli en suksess der, og at alle kan se hvilken stor spiller han er. Jeg vet at han har alle egenskapene som trengs for å gjøre det bra i Premier League. Han har alle styrkene en forsvarsspiller trenger, sier han.

– Ibra er et strålende menneske, og er veldig veldig hyggelig. Han er en som alltid er der for deg. Det har ingenting å si om du spiller for klubben eller jobber i klubben, han behandler alle likt. Han er bare en så fin fyr, og jeg ønsker ham all lykke til, sier han.