Derfor er Liverpool-trenerne så begeistret for Konate

Peter Krawietz har forklart hva som gjør Ibrahima Konate så spesiell.

1. jul 2021 kl 11.04Einar Kvande

Fra og med i dag er Ibrahima Konate offisielt Liverpool-spiller. Midtstopperens overgang fra RB Leipzig ble fullført torsdag, etter at franskmannen signerte en langtidskontrakt med Anfield-klubben allerede i mai. 

22-åringen har spilt fire sesonger i Tyskland, der han har høstet erfaring både i Bundesliga og Champions League, med 95 kamper for Leipzig.

I sommer var Konate kaptein for Frankrike i U21-EM, hvor det ble en tidlig exit.

Til Liverpoolfc.com forklarer Peter Krawietz hva som gjør 22-åringen så spesiell.

– Han har et voldsomt utviklingspotensial, og vi kan utvikle ham til å bli en midtstopper i verdensklasse. Det er hva vi sikter mot, sier Jürgen Klopps assistent.

Ung, men likevel erfaren

Krawietz påpeker at Konate er en erfaren spiller, selv om han fortsatt er ung. 

– Han har spilt noen år i Bundesliga, og for flere av de franske ungdomslandslagene. Han er en smart midtstopper, i måten han forsvarer seg på. Han har fysikken som kreves for å bli en skikkelig stopper. I England trenger vi midtstoppere som er høye, raske, og sterke i lufta. Men det viktigste er alltid at de passer vår taktiske profil. Konate har alt det vi er på utkikk etter.

– Han har fått en god innføring i forsvarsspill i Leipzig, og vi vet at han vil være istand til å lære alle detaljene vi ønsker fra en midtstopper. Han er også veldig, veldig komfortabel og rolig med ballen i beina, noe som er viktig for oss og vår spillestil. Vi ønsker en rolig og behersket oppbygning av angrepene. Vi ser han har disse kvalitetene. Det er det som gjør ham til en så lovende og interessant pakke.

HAR EN PLAN: Peter Krawietz og resten av Liverpools trenerteam er sikre på at Ibrahima Konate vil lære seg detaljene i Liverpools spillestil.

HAR EN PLAN: Peter Krawietz og resten av Liverpools trenerteam er sikre på at Ibrahima Konate vil lære seg detaljene i Liverpools spillestil.

Krawietz sier han ser frem til Konate blir en del av klubbens midtstoppergruppe.

– Vi er veldig optimistiske med tanke på utviklingen hans. Det blir en prosess der vi lærer ham alt vi trenger å lære ham, men hans talent og hans kvaliteter skinner allerede igjennom. 

– Han startet å spille i Bundesliga da han var 18 år gammel. Han har hatt noen skadeproblemer, og har gått glipp av mange kamper, men vi har studert uviklingen hans og sett hva han har gjort etter at han kom tilbake etter disse problemene. Det er nok kamper til å danne seg et inntrykk, og derfor er vi så sikre på at han er riktig mann for oss.

Konate har hatt tre forskjellige skader siden 2017. I juli i fjor opererte han iliopsoas-muskelen i hoften som hadde gitt ham vedvarende problemer, og siden den gang skal han ikke ha hatt noen problemer med hoften. Ankelskaden han pådro seg rundt årsskiftet var ganske alvorlig, men er nokså vanlig i fotballen. Virgil van Dijk hadde en tilsvarende skade før overgangen til Liverpool, som aldri har plaget ham siden.

Er vant med en høy forsvarslinje

Krawietz påpeker at det vil være en fordel for Konate at Leipzig og Liverpool har noenlunde samme fotballfilosofi. Begge lag setter forsvarslinja høyt, og trenger derfor spillere som klarer å håndtere en slik spillestil. 

– På den annen side har hver manager sin egen filosofi og detaljer som er annerledes. Men vi vet og ser at Konate er smart nok til å lære alle de små hemmelighetene i vårt spill, og tilvenne seg dette ganske raskt. 

– Midtstopperne er viktige med tanke på dette, og vi ser han har potensial til å lære de tingene vi gjør ganske raskt.

Konate vil være med på Liverpools preseason allerede fra første dag, noe som Krawietz synes er viktig.

– Det er en stor fordel når du kan være med på hele preseason. Spesielt for en ny spiller. Det er ting som vil være annerledes for ham, når han kommer fra Leipzig til Liverpool. Derfor må vi gi ham nok tid til å venne seg til dette, lære, og bli kjent med trenerstaben og manageren. Vi må gi ham tid til å bli vant med hele prosessen gjennom preseason, og at han taktisk får lære vårt spill. Det er ikke helt ulikt det han er vant med, men detaljene er det viktigste, i tillegg til å bli vant til det fysisk tøffe spillet.

– Vi får en uthvilt spiller, som har hatt ferie. Han vil være i god form, og vi vil få tid til å forberede ham på det som venter i Liverpool. Dett er veldig viktig. Han må få tid til å trene sammen med laget. At han nå får denne tiden er en stor, stor fordel.