Derfor signerte han for Newcastle

Remi Savage ble presentert som Newcastle-spiller i går.

1. jul 2021 kl 08.36Einar Kvande

Newcastle United bekreftet at de har sikret seg Remi Savage fra Liverpool på sine offisielle nettsider i går.

19-åringen har vært tilknyttet Liverpools akademi helt siden han var fem år gammel. Han spilte for Steven Gerrards U18-lag i 2017/18-sesongen, og var en del av mannskapet som vant FA Youth Cup for Liverpool sesongen etter. Midtstopperen, som også kan spille venstreback, signerte sin første profesjonelle kontrakt med Liverpool i 2020, og spilte for de røde i Papa John's Trophy og Premier League 2 sist sesong.

På tide med forandring

Til Newcastles offisielle nettside forklarer Savage hvorfor han valgte å forlate Liverpool.

– Jeg var ute etter en ny utfordring. Jeg trengte å komme ut av komfortsonen min, og flytte til en ny klubb. En stor klubb også, sier forsvarsspilleren.

– Forhåpentligvis klarer jeg å vise alle hva jeg duger til, og kan ha fremgang i Newcastle, legger han til.

– Det føles som dette var riktig tidspunkt for et nytt kaptiell, og forhåpentligvis kan jeg utvikle meg her. Jeg håper å bringe lederegenskaper til laget, og bidra til at vi holder ballen ute av nettet. Det er hovedjobben min, egentlig! Jeg skal gi alt, og forhåpentligvis kommer jeg til å trives her.

Savage gikk gradene i Liverpool sammen med karer som Curtis Jones, Neco Williams og Rhys Williams

– Det er noen som få som har spilt seg inn i førstelagsdiskusjonen, og jeg er glad for å se det. Forhåpentligvis klarer jeg det samme her i Newcastle.