Unggutt forlater Liverpool - skal være klar for Newcastle

To unge spillere takker nei til kontraktstilbud fra Liverpool.

18. jun 2021 kl 13.19Jens Bessesen

I starten av juni ble det klart at Liverpool ikke kommer til å forlenge kontrakten med de fire ungguttene Liam Coyle, Joe Hardy, Abdi Sharif og Jack Walls. Yasser Larouci og Remi Savage, som også er på utgående kontrakt, fikk tilbud om kontraktsforlengelse. 

Men nå har begge valgt å takke nei, ifølge James Pearce i The Athletic.

Til Newcastle

Savage har ifølge Pearce kommet til enighet om en treårskontrakt med Newcastle. Den 19 år gamle forsvarsspilleren spilte 19 kamper for Liverpools U23-lag denne sesongen. 

Men en kontraktsforlengelse takket han altså nei til. Ifølge Pearce er det i håp om å nærme seg førstelagsfotball at han nå bytter klubb. 

Scouseren har vært i Liverpool helt siden han var barn, og han spilte på U18-laget under ledelse av Steven Gerrard. Han var med på å vinne FA Youth Cup i 2019. 

Ifølge Pearce får Liverpool en kompensasjon på 250.000 pund dersom avtalen med Newcastle går i orden.

Larouci drar

En spiller supporterne nok husker godt fra 2019/20-sesongen er Yasser Larouci. Han spilte hele kampen mot Shrewsbury og hadde også imponert stort da Liverpool slo ut byrival Everton fra FA-cupen runden før. 

Gjennom hele sesongen har Larouci blitt nevnt av journalistene som en spiller Liverpool har forsøkt å selge. 20-åringen fra Algerie var i utgangspunktet en ung venstreback Jürgen Klopp valgte å satse på, men så valgte han å takke nei til en ny kontrakt i fjor sommer. 

Nå takker han nei nok en gang, og dermed forlater han klubben gratis om snaue to uker. Det er ikke kjent om han har sikret seg kontrakt med en ny klubb.