Rivalenes overgangsvindu: Desperat managerjakt og mulige rekordkjøp

Nye rekorder kan bli slått når Liverpools ligarivaler skal ut på shopping i sommerens overgangsvindu.

Overgangsvinduet har vært åpent en stund, men foreløpig har det vært stille fra Liverpools rivaler i Premier League. Mens de røde var tidlig ute med å sikre seg Ibrahima Konate fra RB Leipzig, har det ikke blitt gjort et stort kjøp fra noen av de andre som er ventet å kjempe om ligagull og topp fire. Manchester City har sikret seg noen brasilianske talenter, men de virkelig store overgangene lar foreløpig vente på seg.

Men kanskje er det bare et spørsmål om tid, for det ventes storkjøp fra flere hold i løpet av sommeren. I denne saken har vi sett litt på hva rivalene kan foreta seg i overgangsvinduet.

City varsler kjøp

Manchester City pleier ikke sitte stille i båten når det er overgangsvindu, og også i år ser det ut til at de har tenkt å svi av noen millioner - eller kanskje milliarder.

Klubbens styreleder Khaldoon Al Mubarak sier han er klar til å åpne sjekkheftet for å erstatte Sergio Agüero, som er klar for Barcelona. 

– En av tingene jeg har lært gjennom årene er at du hele tiden må skaffe talent til laget, spesielt når du er på et høyt nivå og er i toppen, sier han til klubbens nettsider.

– Vi mister en viktig legende i Sergio Agüero. Det er ikke lett å fylle de skoene, men jeg er sikker på at vi skal finne den rette spilleren. Det er andre deler av laget som åpenbart trenger investeringer. Ikke så mange, men det handler om å finne kvalitet, sier Mubarak.

Hvem kan komme inn?

Det heteste ryktet er Harry Kane. Tottenham-stjernen har langt på vei varslet at han ønsker å forlate klubben for å gå til et lag som er mer rustet til å kjempe om trofeer. Premier League-toppscoreren vil nok være meget dyr om Tottenham i det hele tatt vurderer å selge, men er det ett lag som kan bla opp den rette summen, er det Manchester City. Ifølge Manchester Evening News er interessen fremdeles til stede. 

Et annet navn som blir nevnt ofte i Manchester City er Aston Villas Jack Grealish. Han ville gitt de lyseblå enda et alternativ på kant eller offensiv midtbane. 

Og skulle det ikke gå med Kane, kan selvfølgelig Erling Braut Haaland være et mulig kjøp. Men han er nærmere å gå til en annen engelsk klubb, skal vi følge ryktebørsen. 

POPULÆR: Erling Braut Haaland er ønsket av de fleste.

POPULÆR: Erling Braut Haaland er ønsket av de fleste.

En mann som kan styrke laget både på back- og midtbaneplass er Barcelonas Sergi Roberto. En annen spanjol, Sergio Ramos, har også blitt linket, men det virker nå usannsynlig.

Flere storkjøp?

Chelsea var det laget som brukte klart mest penger i fjorårets overgangsvindu, da de fleste klubbene var forsiktige på grunn av den økonomiske usikkerheten pandemien har medført.

I mellomtiden har London-klubben fått seg ny manager i form av Thomas Tuchel. De har også vunnet Champions League, og vil garantert gå for ligagullet neste sesong.

Da må Tuchel ha penger til å sette sitt preg på laget, og kanskje kan Chelsea gå for mannen hele Fotball-Europa garantert ønsker å ha i sitt lag. 

Hvem kan komme inn?

For kampen om Erling Braut Haaland er for alvor i gang. Vi nevnte at Manchester City kan være et alternativ. Er det én annen klubb som kan matche City når det gjelder budsjett, er det Chelsea. 

Haaland blir neppe billig - det har vært varslet summer på over 100 millioner pund. Utkjøpsklausulen i kontrakten som gjør at han kan gå billigere slår nemlig ikke til før neste sommer. Men skulle et monsterbud komme, skal vi ikke se bort fra at Dortmund og Haaland lar seg friste. 

Tuchel er en mann som liker å bruke vingbacker, og derfor er det ikke rart at Inters Achraf Hakimi nevnes. Ifølge Transfermarkt er det den mest sannsynlige overgangen på nåværende tidspunkt.

Declan Rice og Maxence Lacroix er andre navn som blir nevnt. 

Linkes til de fleste

Ole Gunnar Solskjær har vært klar på at han trenger forsterkninger til sin tropp i Manchester United. Laget kom på andreplass, men var ikke i nærheten av å true byrival City. I tillegg ble det exit i Champions League og påfølgende finaletap i Europa League.

Solskjær har fått med seg spissen Edinson Cavani i ytterligere en sesong, og til tross for at det er brukt store summer på å forsterke laget de siste sesongene, er ikke supporterne helt fornøyd med hvordan spillerstallen ser ut. 

Derfor er det kanskje ikke så rart at Manchester United linkes til langt flere spillere enn de andre rivalene. Ifølge Transfermarkt er det hele elleve spillere som er aktuelle for en overgang til Solskjærs lag. 

Hvem kan komme inn?

Neppe en helt ny førsteellever, men en ny høyrekant ser sannsynlig ut. Etter å ha brukt hele forrige sommer på å jakte Jadon Sancho uten hell, har Manchester United igjen tatt opp tråden. Engelskmannen har fortsatt å imponere for Dortmund, og det kan lukte et storkjøp for spilleren som kan sette ny klubbrekord når det kommer til overgangssum.

Også forsvaret trenger å bli forsterket. Villarreals Pau Torres, Atalantas Cristian Romero og Atletico Madrids Kieran Trippier blir nevnt. 

VIL BORT: Det kan gå mot klubbytte for Harry Kane.

VIL BORT: Det kan gå mot klubbytte for Harry Kane.

I angrepsrekka kan tidligere Liverpool-spiller Danny Ings være et alternativ. Harry Kane blir også nevnt, mens Declan Rice, som også er linket til Chelsea, skal være ønsket av Manchester United.

Hva med de andre?

Topp fire har bestått av de samme lagene to sesonger på rad, men det er flere lag som har ambisjoner om å blande seg inn. Her ser vi raskt på hva utfordrerne kan foreta seg i sommer. 

Leicester

Liverpool.no skrev torsdag at Patson Daka, Salzburg-spissen som har blitt linket til Liverpool, nå regnes å være så godt som klar for Leicester. Det melder Fabrizio Romano. Phillippe Coutinho har også blitt linket til sin tidligere sjef Brendan Rodgers. 

West Ham

Overraskelseslaget fra 2020/21-sesongen må handle hvis de skal klare å kjempe både i Premier League og Europa League. London-klubben kobles til en rekke spillere, men aller helst ønsker de nok å beholde Jesse Lingard, som imponerte etter å ha vært på lån fra Manchester United. Tammy Abraham fra Chelsea er også aktuell. 

Tottenham

Tottenham er på desperat managerjakt og har nok med å finne ut hvem som skal erstatte Mourinho. Derfor er det neppe tid til å tenke på spillerkjøp for øyeblikket. De har prøvd seg på både Antonio Conte, Gennaro Gattuso, Mauricio Pochettino og Paulo Fonseca uten hell, og nå begynner det å haste. I tillegg må de overbevise Harry Kane om å bli i klubben.

Arsenal

Ser ikke ut til å få beholde Martin Ødegaard etter utlånet fra Real Madrid. Linkes til mange spillere - deriblant Coutinho og Yves Bissouma. Sistnevnte har også vært linket til Liverpool tidligere. Sheffield United-keeper Aaron Ramsdale skal også være aktuell.