Lokalavis: Blackburn ser til Liverpool igjen

Blackburn kunne tenke seg å få Harvey Elliott på lån også neste sesong, men de har enda en Liverpool-spiller i kikkerten.

17. jun 2021 kl 23.34Jens Bessesen

Harvey Elliott leverte en strålende sesong på utlån hos Blackburn i Championship. 18-åringen leverte sju scoringer og hele elleve målgivende pasninger og har kanskje bevist at han er klar til å ta steget opp til Premier League. 

Blackburn-manager Tony Mowbray vil nok ha med seg den unge kantspilleren også neste sesong, men kanskje har han innsett at toget har gått. For ifølge LancsLive har klubben nå siktet seg inn på en annen Liverpool-spiller. 

Stortalent

De skriver at Blackburn er interessert i å hente Leighton Clarkson på lån fra Liverpool. 19-åringen har ikke spilt ligafotball for de røde, men har fått spilletid i både ligacup, FA-cup og Champions League. I sistnevnte turnering var han med mot Midtjylland like før jul i fjor. 

Clarkson er kjent for å ha en god dødballfot, og Jürgen Klopp har tidligere vært full av lovord om midtbanespilleren. 

– Leighton er et av de største talentene i klubben, sa Klopp, som sammenliknet unggutten med den tyske legenden Philipp Lahm.  

Klopp omtalte han i tillegg som smart, rask og bra fysisk. Clarkson kan bekle flere roller på midtbanen, og det skal blant annet være derfor Mowbray og Blackburn er interessert. 

Vil ha begge

Et utlån vil kanskje ikke være dumt da det er trangt om plassen på Liverpools midtbane. 

LancsLive skriver at Blackburn og Liverpool har opparbeidet et godt forhold, og at et utlån derfor kan være sannsynlig. De skriver også at klubben kommer til å følge med på hva slags rolle Harvey Elliott ser ut til å få hos Liverpool neste sesong, med håp om å få stortalentet tilbake.

Liverpool har så langt lånt ut én spiller dette overgangsvinduet. Adam Lewis har gått til skotske Livingston for hele kommende sesong.