Vi fulgte pressekonferansen direkte: Alisson tilbake i trening i dag, kan være aktuell mot Fulham

Jürgen Klopp holdt på å glemme at han hadde en svært god førjulsnyhet for alle Liverpool-supportere der ute.

11. des 2020 kl 12.22Øystein Tronstad

Søndag spiller de røde sin tredje kamp på ei uke. Pressekonferansen starter 13:30 norsk tid og vi vil oppdatere fortløpende fra den her. Seansen kan følges på YouTube her

Liverpool reiser til London for å møte Fulham søndag 13. desember. Hjemmelaget har kun tatt tre poeng på Craven Cottage denne sesongen.

Klopp er på plass og vi er i gang!

Skadeoppdatering:

– Vi hadde kamp for to dager siden. Etter det hadde vi noen småting. Vi må se når det gjelder Kostas. Det samme med Diogo som også fikk en smell.

– Oxlade trener som normalt, og har vært med på deler av treningen i rundt en uke. Situasjonen krever at vi involverer han så raskt som mulig, men jeg vet ikke om tida er inne alt til helga. Ingen andre kommer tilbake nå.

Om Ox sin situasjon: 

– Jeg husker situasjonen da det hendte i trening. Vanlig takling, en reiser seg, den andre ikke. Det har vært en tøff tid for han, men solen skinner på han nå. Han har gjort de nødvendige grepene i rehabiliteringen, er på banen med ball, trener med laget. 

– Vi vil ikke rushe det, men når han har trent lenge nok med resten av laget så er han et alternativ. Det er bra.

Om Alisson: 

– Beklager, jeg glemte han. Det var ikke meningen. Han vil trene i dag, har jeg fått høre.

– Møtene våre er etter trening. Kommer han seg fint gjennom treningen, så kan han spille.

Om toppkampen mot Tottenham:

– Ingen av våre spillere vil tenke på Tottenham når vi er i Fulham. 

– Situasjonen er som den er. Det er ikke mye som skiller lagene i toppen av tabellen. Jeg må ikke påminne guttene om dette.

Om Fulham: 

– Fulham er et bra lag. Prestasjonene de har vist har ikke alltid blitt belønnet med resultater, men kampen for å overleve i ligaen er tett også. Alle poeng teller og de vil gå for alt. Lar du dem spille, så må du forsvare deg mer, løpe mer, vi må være på i denne kampen. 

– Siden Scott Parker tok over har de vist kontinuerlig utvikling. Det er tøft å rykke opp fra den tøffeste nummer to-ligaen i verden. Han klarte det som en ung trener. Jeg respekterer jobben han har gjort. Vi må gjøre vårt beste.

– Jeg har ikke sett alle kampene deres, men jeg har sett de tre siste og de tilpasser seg ligaen. Det er normalt. Når du ser poengfangsten på den siden av tabellen, så er det helt åpent. De har alle muligheter til å overleve. Du kan fortsatt ha selvtillit, selv om resultatene ikke er perfekte.

Om VAR:

– Dette er noe av det jeg ikke liker. Vi spilte i Midtjylland, det var iskaldt og det var tre eller fire avgjørelser som til sammen tok 10-12 minutter. Hvorfor skulle noen si «dette er flott, la oss fortsette å gjøre det sånn»?

– Vi har stoppet å feire etter scoringer, vi venter på alt, vi har offsideavgjørelser som er mindre enn en millimeter. Mye er ikke som det var før. 

– Da det først kom opp så var jeg ganske for VAR. Det ville vært fint om vi kunne ha korrekte avgjørelser. Jeg er ikke sikker på om vi tenkte godt nok gjennom det. Hvor lang tid det vil ta å fatte avgjørelser, hvor mye det tar vekk fra spillet som vi elsker.

– Det ville vært fint hvis andre, dere også, hadde en mening om det også. At dere skrev det ned og ikke bare lagde saker om hva vi har sagt om det. Jeg har sagt det en gang, jeg kan ha tatt feil. Det har ingenting med knepne avgjørelser mot oss. Noen ting er ikke som de var, og de var bedre før.

– Skal du endre noe, så bør det være kun snakk om forbedringer. Og det er ikke tilfellet nå.

Om kampprogrammet etter Champions League: 

– Ingenting har forandret seg for oss, kun navnene på motstanderne og reisene. 

– Det eneste er at nå er det likt for alle med kamper i midtuka. Sånn er det i Champions League, men nå er det også tilfellet i Premier League. Det er ikke noe vi nyter med de skadene vi har for tiden.

Om å spille foran tilskuere igjen:

– Det blir tøft i London foran supportere. Vi følte fordelene av å ha fansen vår der forrige uke. Nå kommer vi til en liten arena med trøkk. Det må vi være klare for.

Om tittelracet: 

– Jeg er ikke den mest erfarne fyren som kan fortelle om hvordan det er å ha en stor ledelse på de andre lagene. Det hadde vi forrige år, men før kamp er det ikke noe som er annerledes. Du vil vinne akkurat den kampen. Det er ikke sånn at du spiller på 60-70 prosent mot et lag om du er 20 poeng foran dem på tabellen.

– Vi følte presset fra oss selv, og det er det samme i år. Du ser ikke på andre lag, det er alt for tidlig i sesongen. I siste runde er det viktig, da kan du se på hvor du og de andre er. Før det så handler det om å skape et godt grunnlag for resten av sesongen.

– Vi kan ikke styre det som er utenfor vår kontroll. Da fokuserer vi ikke på det. Vi forsøker bare å vinne den neste kampen, og det kan være vanskelig nok.

Om Leighton Clarkson:

– Det var en svært god kamp for en gutt på den alderen, hans første Champions League-kamp. Du kan ikke forestille deg hvor mye bedre han er, enn det han viste den kvelden.

– For han så er det forhåpentligvis bare starten på en lang karriere. Mange steg å gå, mye å lære, men den første kampen var veldig bra.

Om Wijnaldum:

– Jeg har aldri tvilt på profesjonaliteten til Wijnaldum. Han har vært her lenge nå, spilt stort sett de fleste kampene og hjulpet oss oppnå mye. Topp spiller, topp karakter.

Om Curtis Jones: 

– Han er et ungt talent, fremdeles. Mange talenter sliter med å tilpasse seg fra å være en prins på yngre nivå, til å være en vanlig spiller på førstelaget. Curtis har aldri slitt med det, og det skyldes det strålende lederskapet til våre mer erfarne spillere. De har vist veien, hva han kan bli og hva han må utvikle.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]