Legenden som Leighton Clarkson sammenlignes med

Jürgen Klopp ser store ting i Leighton Clarkson og trekker paralleller til en verdensmester med åtte ligatitler.

11. des 2020 kl 11.44Øystein Tronstad

Leighton Clarkson stjal rampelyset, med Jürgen Klopps uttalelser, før Liverpool mønstret en rekordung startoppstilling mot Midtjylland. 19-åringen.

Klopp sa:

– Leighton er et av de største talentene i klubben. Han kan spille som en nummer 6 eller 8. I Tyskland så er det en kjent spiller som han ligner i stilen, minner meg om han, men jeg ønsker ikke å legge press på han.

Det har fått flere til å undre seg om hvem denne spilleren er.

KLUBBLEGENDE: Philipp Lahm hylles av Bayern München etter en lang og suksessrik karriere, inkludert åtte ligatitler.

KLUBBLEGENDE: Philipp Lahm hylles av Bayern München etter en lang og suksessrik karriere, inkludert åtte ligatitler.

I en lengre sak om unggutten fra Clitheroe, skriver The Athletic at det er snakk om selveste Philipp Lahm. Clarkson har trent mye med førstelaget den siste tiden, og det har ført til kallenavnet.

Klopp & Co tenker at 19-åringens beste posisjon, til tross for hans anvendelighet, er som en defensiv midtbanespiller i nummer #6-rollen.

Spesielt trekkes hans evne til å forstå spillet frem som noe som skiller han ut blant sine jevnaldrende. 

Hans tidligere U7-trener i Clitheroe Wolves, Stephen Thornber, forteller om Clarkson:

– Han utmerket seg alltid, selv i aldersgruppen seks til åtte år. Du kunne se at han hadde et naturlig talent. Han ble fulgt av alle de lokale klubbene, Blackburn Rovers, Burnley, Bolton Wanderers og hvem de nå var, til tross for alderen.

Et annet stortalent, Harvey Elliott, er for tiden utlånt til Blackburn. Det kan være en mulig vei videre også for Leighton «Lahm» Clarkson. Philipp Lahm gikk gradene i Bayern München, men det var først etter et to sesonger på utlån i Stuttgart at karrieren hans skøyt fart.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]