– Tre unggutter vil starte og få sin Champions League-debut

Liverpool har sendt mange av stjernene til Danmark.

9. des 2020 kl 08.59Arild Skjæveland

I kveld skal Liverpool spille den siste kampen i årets gruppespill i Champions League. De røde vil sette ny klubbrekord i turneringen dersom de vinner, og kan ende opp med 15 poeng. Det er poenget mer enn de tok i 2008/09-sesongen under Rafa Benitez.

LFC har ikke offentliggjort troppen ennå, men på bilder og video fra lagets ankomst i Danmark, har vi sett at spillere som Andy Robertson, Gini Wijnaldum, Jordan Henderson, Diogo Jota, Roberto Firmino, Sadio Mané, Trent Alexander-Arnold, Fabinho og Divock Origi er med.

The Times melder at tre unggutter kommer til å få sin debut. Det er midtstopperen Billy Koumetio (18), og midtbanespillerne Jake Cain (19) og Leighton Clarkson (19). 

Avisen spår denne lagoppstillingen: Kelleher; Alexander-Arnold, R. Williams, Koumetio, Tsimikas; Clarkson, Cain, Keita; Jota, Origi, Minamino.

Har vært involvert tidligere

Clarkson har to Liverpool-kamper på CV-en allerede. Den første kom da de røde stilte med et rent reservelag mot Aston Villa i kvartfinalen av ligacupen forrige sesong, da førstelaget var i Qatar for å spille VM for klubblag. Han fikk sin andre kamp i februar i år, i omkampen mot Shrewsbury i fjerde runde av FA-cupen da store deler av førstelaget var på ferie.

Han fikk en sekser på spillerbørsen av Torbjørn Flatin i den kampen: «Kanskje litt strengt, Leighton Clarkson er en som legger opp til et stort spill med smarte og fremoverrettede pasninger. Lykkes ikke alltid på Anfield, men nok til at man ser han er en spennende spiller.»

Jake Cain har vært et navn vi har sett i troppen og på benken i samtlige fem gruppespillskamper så langt. Midtbanespilleren har scoret fire mål på 10 kamper for U23-laget denne sesongen. Best husker vi frisparket hans fra over 30 meter borte mot Tranmere i EFL Trophy, som han skrudde helt opp i venstre vinkel. Cain har tidligere spilt én førstelagskamp for klubben. Det var mot Shrewsbury i februar.

Han fikk også en sekser på børsen på liverpool.no: «En slepen midtbanespiller som vet å slå en pasning. Bidro til Liverpools store ballinnehav selv om han bokstavelig talt til tider ble litt lett».

En ung midtstopper som fikk mye oppmerksomhet

Billy Koumetio fylte 18 år i desember, og var kanskje den aller største «snakkisen» i sommerens pre-season da Liverpool valgte å ikke kjøpe midtstopper.

LOVENDE: Billy Koumetio fikk mye skryt og oppmerksomhet under sommerens sesongoppkjøring.

LOVENDE: Billy Koumetio fikk mye skryt og oppmerksomhet under sommerens sesongoppkjøring.

Den 195 centimeter høye og fysisk sterke unggutten ble trukket frem som et stort talent og en lovende spiller, og var med på treningsleiren til Østerrike. Klopp har kalt ham «Billy the Kid».

Tidlig i høst forventet en at franskmannen var foran spillere som Nathaniel Phillips og Rhys Williams i køen, dersom noe skulle skje med midtstopperne i klubben – men skader har ødelagt for ham.

Klopp sa han hadde «ansiktet til et barn – men resten, wow…» om spillerens fysikk.

Han satt på benken i Community Shield mot Arsenal, og hjemmekampen mot Atalanta, og fikk spilletid med førstelaget i sommerens treningskamper mot Stuttgart (24 minutter), RB Salzburg (26 minutter) og Blackpool (startet og spilte førsteomgangen).

Midtjylland - Liverpool spilles onsdag kl. 18.55, og sendes på TV 2 Sport 1, Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]