Tidligere Liverpool-keeper ble helten da Manchester United ble slått ut av Champions League

Fire av sju lag som Liverpool kan trekke i 1/8-finalen er allerede klare - ett av dem er Barcelona.

8. des 2020 kl 23.10Einar Kvande

Tidligere Liverpool-keeper Peter Gulacsi ble den store helten da RB Leipzig danket Manchester United ut av Champions League. Ungareren gjorde en feberredning på overtid, som forhindret selvmål. Hadde den ballen gått i mål ville kampen ha endt 3-3, og United ville ha gått videre.

Lepzig ledet komfortabelt 3-0 da ti minutter gjenstod av kampen, men et tvilsomt straffespark startet et desperat forsøk på opphenting fra Ole Gunnar Solskjærs mannskap. Men en tidligere Liverpool-keeper stakk altså kjepper i hjulene for Solskjærs ambisjoner om avansement, og sendte United til Europa League.

I Paris ble det også dramatikk, etter at fjerdedommeren ble beskyldt for rasisme mot en person i støtteapparatet til Istanbul Basaksehir. Dermed marsjerte begge lagene i garderoben.. Kampen skal spilles ferdig i morgen. Dermed vet foreløpig ikke Liverpool hvem de kan trekke av Paris Saint Germain og RB Leipzig.

Trekning på mandag 

1/8-finalene trekkes i Nyon i Sveits kommende mandag, 14. desember, og da vil Liverpool, som allerede er gruppevinner i gruppe D, finne ut hvem som blir deres neste hinder på veien mot Istanbul. Trekningen starter klokken 12.00.

Lagene som tar seg videre fra gruppespillet blir delt i to grupper med åtte lag. En gruppe for vinnerne og en for lagene som kom på andreplass i sine grupper. 

Klubber som møtte hverandre i gruppespillet kan ikke møtes i 1/8-finalene, og det kan heller ikke klubber fra samme nasjon.

Gruppevinnerne, inkludert Liverpool, starter med bortekamp i første kamp, noe som gir det hjemmebanefordel i andre kamp.

De første 1/8-finalene spilles tirsdag 15. og onsdag 16. februar, mens returkampene spilles fire uker senere, tirsdag 15. og onsdag 16. mars.

Kvartfinalene spilles mellom 6. og 14. april, mens semifinalene skal spilles mellom 27. april og 5. mai. 

Finalen på Atatûrk Stadium i Instanbul, der Liverpool vant Champions League-finalen i  2005, spilles 29. mai.

Disse lagene er allerede klare

Gruppe A: Bayern München er allerede gruppevinnere.

Gruppe C: Manchester City er allerede gruppevinnere, og Porto blir nummer to.

Gruppe D: Liverpool er allerede gruppevinnere.

Gruppe E: Chelsea vant gruppen, med Sevilla på andreplass.

Gruppe F: Borussia Dortmund ble gruppevinner foran Lazio.

Gruppe G: Juventus er gruppevinner, da de går foran Barcelona på innbyrdes oppgjør.

Gruppe H: RB Leipzig og Paris Saint-Germain er videre til 1/8-finalen, men siden PSG sin kamp er blitt avbrutt, og skal spilles ferdig først i morgen, er det ikke klart hvem av de to som blir gruppevinner.

Disse kan Liverpool trekke

Dette betyr med andre ord at Porto, Sevilla, Lazio, Barcelona og RB Leipzig/Paris St Germain er noen av lagene Liverpool kan trekke kommende mandag. De øvrige lagene blir klare i morgen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]