– Vi har store forventninger til oss selv etter kampen mot Atalanta

Midtjylland-trener Brian Priske tror uavgjort-resultatet i Italia vil inspirere hans mannskap til en legendarisk seier over Liverpool.

8. des 2020 kl 18.29Einar Kvande

Brian Priske må fortsatt klare seg uten midtbanespilleren Jens Cajuste mot Liverpool. Han har vært ute av spill siden 22. november. Men Midtjylland-treneren kan glede seg over å ha kaptein Erik Sviatchenko tilbake i startelleveren, etter at han var suspendert da danskene klarte 1-1 mot Atalanta i Italia. 

Midtjylland vil bli sist i gruppe D uansett utfall av kampen i morgen.

– Vi ser alle frem til den siste kampen i Champions League for denne gangen, og dette er også vår siste hjemmekamp i år. Vi vil gjøre alt for å levere et godt resultat. Vi har store forventninger til oss selv etter kampen mot Atalanta, sa Priske under sin pressekonferanse i dag.

Etter fire strake tap, hvor danskene slapp inn 11 mål, klarte Midtjylland 1-1 i Bergamo, og tok dermed sitt aller første poeng i Champions League noensinne. Samtidig sørget de for at Liverpool ble gruppevinner.

– All vår energi og all vår styrke er nå rettet mot Liverpool i morgen, og vil vi forsøke å ta alle tre poengene, la han til.

Har vokst som lag

Midtjylland stilte med følgende mannskap da de slo Vejle 2-0 på bortebane i helgen: Jesper, Cools, Sviatchenko, Scholz, Paulinho, Onyeka, Evander, Anderson, Dreyer, Mabil, Kaba.

– Vi vet selvsagt ikke med 100 prosent sikkerhet hvilket mannskap Liverpool vil stille med, så vi får starte med å fokusere på oss selv, sier Priske. 

Kaptein Sviatchenko mener at Midtjylland-spillerne har vokst mye i løpet av gruppespillet.

– Vi spilte en god kamp sist vi møtte Liverpool, da vi tapte 2-0, og vi har fått masse erfaring i løpet av høsten. Dersom alle drar lasset sammen, og vi gjør de tingene vi er gode på, er vi vanskelige å spille mot. Da har vi en god mulighet til å ta poeng mot selv de beste, uttalte han til pressekorpset.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]