Klopp tok den unge midtstopperen ut av den fysisk krevende formiddagsøkten

Liverpool-manageren forsøker å verne om Billy Koumetio.

27. aug 2020 kl 17.52 Einar Kvande

Det har vært en begivenhetsfull måned for Billy Koumetio. Først signerte han sin første profesjonelle kontrakt med Liverpool den 12. august, og bare noen dager senere satte 17-åringen seg på flyet til Østerrike sammen med førstelagstroppen.

Da Dejan Lovren ble solgt Zenit St Petersburg, mens Joël Matip fortsatt ikke er helt friskmeldt etter sin skade, åpnet det seg en mulighet for 17-åringen.

– Det ideelle hadde vært at han først var innom U23-laget, og slike ting. Men treningsleiren var en god mulighet for ham, og det var fint å se ham i aksjon, sier Jürgen Klopp om Koumetio til Liverpool Echo.

Klopp spår at Billy vil ta store steg

Den unge midtstopperen ble bedre kjent med førstelagsspillerne, blant annet ved at det ble arrangert en bordtennisturnering. 

– Jeg tok ham ut av økten søndag morgen, for vi må være forsiktige så vi ikke overdriver dette med ham, uttaler Klopp.

– Det er veldig viktig. Så han deltok ikke på den siste delen av økten, men jeg tok ham tilside og forklarte hva vi gjorde der.

– Jeg tror en treningsleir som dette hjelper ham mye, og jeg er ganske sikker på at han vil ta store steg. Vi må bare sørge for at vi husker hvilken aldersgruppe han tilhører, i forhold til de fysiske utfordringene han får.

I lørdagens 3-0 seier over Stuttgart erstattet 17-åringen Sepp van den Berg etter 68 minutter, og den høye midtstopperen ble da stoppermakker til Nat Phillips. I 2-2 kampen mot Red Bull Salzburg entret Koumetio banen enda fem minutter tidligere, da han erstattet Joe Gomez, mens nevnte Sepp van den Berg ble sittende på innbytterbenken hele kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]