Clarkson etter debuten:– Jeg føler at jeg tok muligheten

Det var en fornøyd unggutt som ble intervjuet etter Champions League-debuten.

10. des 2020 kl 12.31Jens Hapnes Rege

Liverpool stilte med et uventet sterkt lag mot Midtjylland onsdag kveld, men tenåringen Leighton Clarkson fikk allikevel spille en sentral rolle på midtbanen. 

19-åringen var fornøyd da han snakket med LFC TV etter kampen.

Drømmen gikk i oppfyllelse

– Det er slikt man drømmer om som en gutt. Det var et spesielt øyeblikk for meg og familien min, og jeg kommer aldri til å glemme det. 

Han forklarer at han trivdes bedre i den første omgangen, da han fikk mer nytte for sine egenskaper med ballen i beina.

– Den første omgangen var bedre - da spilte vi mer fotball og jeg kom inn i kampen og hadde noen gode pasninger. I den andre omgangen sank vi dypere og hadde ikke ballen, forklarer unggutten.

I DUELL: Clarkson tok tak i kamp mot fysisk sterkere spillere.

I DUELL: Clarkson tok tak i kamp mot fysisk sterkere spillere.

Clarkson forteller også hva Klopp sa i oppbyggingen til kampen. 

– Han sa bare at jeg skulle spille som jeg alltid gjør. Han sa at jeg skulle føle meg fri og være meg selv.

– Jeg må ha vist noe for å få være på Kirkby og trene med dem og jeg er henrykt over å få muligheten i kamp. Jeg føler at jeg tok den. 

Forbilder i fleng

19-åringen sier det er mange han ser opp til i laget, men trekker spesielt frem kaptein Jordan Henderson og allsidige Fabinho.

– Alle er verdensklassespillere. Hendo og Fabinho lærer jeg av hver dag - jeg prøver å kopiere det de gjør og gjenskape det i mitt eget spill. Det er alltid noe å lære og alltid noen å lære det fra. 

– Det hjelper med råd fra seniorspillerne, men å spille sammen med Billy og Rhys i Champions League for førstelaget var utrolig. 

Gratulasjonene var mange fra lagkameratene på akademiet som unnet sin ydmyke og hardtarbeidende lagkamerat muligheten på førstelaget. Clarkson fastslo at han skulle se gjennom de på vei hjem til Liverpool.

– Jeg skal sjekke telefonen på vei hjem!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]