Liverpool var blant Premier Leagues eldste lag i 2020/21-sesongen, men har få veteraner

Flere Liverpool-spillere fyller år i løpet av ferien. Da blir gjennomsnittsalderen i laget enda høyere.

17. jun 2021 kl 13.51Jens Hapnes Rege

Til tross for at flere unggutter fikk muligheten grunnet skadeproblemer i midtforsvaret og på midtbanen var Liverpool blant lagene som hadde høyest gjennomsnittlig alder på spillerne som ble benyttet forrige sesong.

En oversikt fra Transfermarkt viser at det bare var fem lag som i snitt brukte eldre lag enn Liverpool - Tottenham, Newcastle, West Ham, Burnley og Crystal Palace. 

Neste sesong blir det enda eldre. 

Blir eldre

Skadeproblemene i midtforsvaret gjorde at spillere som Nat Phillips (24), Ozan Kabak (21) og Rhys Williams (20) fikk flere muligheter enn dersom de eldre kollegaene Virgil van Dijk (29), Joel Matip (29) og Joe Gomez (24) hadde spilt. 

Samtidig åpnet skadeproblemer både på stopperplass og på midtbanen muligheter for Curtis Jones (20). 

TOK MULIGHETEN: Jones imponerte når han fikk muligheten.

TOK MULIGHETEN: Jones imponerte når han fikk muligheten.

Dersom vi antar at Gomez tar den siste stopperplasen fra sesongstart og at Thiago tar over Ginis plass på midtbanen vil gjennomsnittsalderen til de rødkleddes beste ellever bli så høy som 27,9 år. 

Det er tall bare Burnley og Crystal Palace kan utkonkurrere. 

Få veteraner

Selv om Liverpool er blant Premier Leagues eldste lag er det få skikkelige veteraner i stallen. 

Den eldste spilleren i Klopps foretrukne lagoppstilling er Jordan Henderson, som nå har blitt 31 år gammel, mens det som nevnt er en rekke nøkkelspillere som vil fylle 30 i løpet av sommeren. 

Bare James Milner (35) og Adrian (34) kan regnes som skikkelige veteraner, og de spiller i større og større grad biroller for Klopps mesterlag. 

Tradisjonelt sett begynner spilleres karriere å få en nedadgående kurve etter fylte 30, men i nyere tid har vi sett flere eksempler på at det økte fokuset på ernæring og livsstil forlenger fotballspilleres karriere, med Milner som prakteksemplaret. 

Liverpool har allerede påbegynt fornyingen av stallen med kjøp av Diogo Jota (24) og Ibrahima Konaté (22), samtidig som det virker sannsynlig at Gini Wijnaldum erstattes av en yngre spiller.