– Vi har tatt dette steg for steg

Peter Krawietz om prosessen som førte til at Liverpool ble ligamestere for første gang på 30 år.

10. aug 2020 kl 10.24 Einar Kvande

Peter Krawietz er Jürgen Klopps høyre hånd, og har vært med på hele prosessen fra Klopp tok over som Liverpool-manager og frem til tyskerens lag ble kronet som ligamestere nå i sommer. I et intervju med Liverpoolfc.com forklarer nå Krawietz fremgangen som Liverpool har hatt i løpet av disse fem sesongene.

– Ærlig talt så var det å vinne ligaen målet da vi kom hit. Det er dette vi har forsøkt å gjøre hele tiden. Jeg sier forsøkt, for du kan aldri garantere at du lykkes og vinner titler, sier Krawietz innledningsvis.

– Det har vært en lang reise. Vi ønsket å oppnå suksess, og for meg gjelder det da å definere hva som er suksess. I de første årene, da vi ikke var i stand til å kjempe om ligatittelen, hadde vi likevel suksess i den forstand at vi nådde de målene som var mulige for oss.

– Vi satte oss de riktige målene, og startet virkelig på en flott utvikling, hvor vi nå er kommet til en punkt der vi er i en situasjon der vi kan være med å kjempe om trofeer og vinne ligaen. Vi har klart dette ved å ta ett steg om gangen, og nærmet oss målet sakte men sikkert.

– Vi vet hva det innebærer å jobbe for Liverpool FC. Du vet hva folk, fans og klubben ønsker fra deg når du ser på tradisjonene og den lange listen med trofeer som er vunnet. De ønsker at du også skal vinne titler. Det var grunnen til at vi kom hit, og det har gått ganske bra, slår Krawietz beskjedent fast.

De riktige målene, til riktig tid

Liverpool har vunnet både Champions League, UEFA supercup, klubb-VM og Premier League i løpet av de siste par sesongene, og har dermed sikret seg fire av de største trofeene som kan vinnes innen fotballen.

– Du kan ikke tvinge frem noe slikt. Du må ta små steg. Jeg tror at dersom du jobber bevisst og setter deg de riktige målene til riktig tid, så vil du lykkes. Du må ikke forhaste deg, og du må finne de riktige metodene for de spillerne du har til rådighet, sier Krawietz.

Jeg vil hevde at vi har hatt en sunn utvikling

– Første steg er å starte på jobben, og starte å lære. Dette var det viktigste for oss i begynnelsen, da vi var nye i denne ligaen og engelsk fotball. Men det handlet selvsagt også om laget. Vi begynte å utvikle laget, ved å ta dette steg for steg. Når du jobber for en klubb med et slikt navn som dette, kan du til riktig tid overbevise spillere om å slutte seg til klubben og laget. Så det handlet om å være tålmodige, og ta disse stegene. Jeg vil hevde at vi har hatt en sunn utvikling, avslutter assistentmanageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]