Klopps assistent om å jobbe for de røde: – Det føles riktig, det føles bra og det føles sterkt

Vi hører oftere fra Pepijn Lijnders mens Klopps andre assistent Peter Krawietz holder seg mer i bakgrunnen, nå forteller han om gullsesongen og hvordan han trives i Liverpool.

5. aug 2020 kl 17.19 Øystein Tronstad

– Jeg visste at det var mulig, etter de store prestasjonene forrige sesong. Fra første kampdag, etter en vanskelig pre-season, så følte jeg at gutta var på rett spor, sier assistent Peter Krawietz i intervjuserien Coaching Champions hvor personlighetene på bakrommet får snakke ut.

– De var fortsatt sultne og det var viktig etter å ha vunnet Champions League. De brukte den erfaringen til å fokusere på sulten etter ligatittelen, forteller 48-åringen som sjelden stjeler de oppmerksomheten eller overskriftene.

MINAMINO LYTTER: Etter egen analyse så var Krawietz for treg for å spille selv, men han elsker fotball og fant raskt ut at han kunne bidra i en trener-rolle.

MINAMINO LYTTER: Etter egen analyse så var Krawietz for treg for å spille selv, men han elsker fotball og fant raskt ut at han kunne bidra i en trener-rolle.

– Så kom rekken hvor vi vant og vant, så jeg følte at det var en mulighet. Men fotball er spesielt, og vår egen historie har lært oss at vi ikke skal feire for tidlig. Det er over når det er over. Øyeblikket da Manchester City ikke kunne slå Chelsea.

Krawietz sin kompetanse innen speiding og analyse har gitt han kallenavnet «The Eye». Han møtte Jürgen Klopp i Mainz og fulgte han så til Liverpool i 2015. Det har gitt mange store øyeblikk.

– Klubben historie, stadion, fansen og hele atmosfæren, det er virkelig spesielt Alle brikkene passer sammen, fra sangen vår til historien, å vinne titler og komme seg gjennom krevende tider også. Hold sammen, forbli sterke, fortsett på videre og alt det der.

– Det er spesielt og passer vår måte, måten vi ønsker å spille fotball på. Det føles riktig, det føles bra og det føles sterkt.

MESTER MED FLERE LAG: Lee Nobes poserer med Premier League-pokalen

MESTER MED FLERE LAG: Lee Nobes poserer med Premier League-pokalen

Fysio-sjef Lee Nobes, som tidligere har vært på å vinne ligagull for en av Liverpool største rivaler, er en annen personlighet som ankom de røde etter at Jürgen Klopp ble trener.

– Jeg jobbet for City i 11 år og vant alt utenom Champions League. Så kom jeg hit og seks måneder senere så hadde vi vunnet den.

– Jeg ble spurt om hvorfor jeg ville forlate City og svarte noe sånt som at målet mitt er å vinne Premier League med et annet lag. 18 måneder senere så kom den drømmen også i oppfyllelse. Liverpool er en utrolig klubb og det var en god avgjørelse å komme hit.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]