– Dersom vi får beskjed om at en spiller blir for dyr, presser vi ikke på

Jürgen Klopps assistent forteller om prosessen med spillerkjøp i Liverpool.

9. aug 2019 kl 14.19 Arild Skjæveland

Overgangsvinduet har akkurat stengt, og for første gang siden Jürgen Klopp kom, har ikke Liverpool kjøpt noen store spillere for førstelaget denne sommeren.

Manageren har uttalt at laget nå er så bra at det er vanskelig å finne den spilleren som forsterker laget - og han vil aldri kjøpe bare for å kjøpe.

Raphael Honigstein, som har skrevet bok om Jürgen Klopp, har nylig gjort et intervju med assistenten hans Peter Krawietz. Intervjuet skal inn i den oppdaterte versjonen av boken «Bring the Noise» - og Athletic UK har nå kommet med noen utdrag.

I det ene utdraget forteller Krawietz om prosessen bak et spillerkjøp i Liverpool.

– Det er alltid en prosess med delte meninger og en prinsipiell enighet om strategien. Alle de som tar avgjørelsene må være enig dersom noe skal skje, sier Krawietz ifølge Athletic.

– Det finnes mange gode fotballspillere i verden, og kanskje ønsker vi noen av dem på laget vårt og har en idé om hvordan vi skal få dem til å passe inn - men så snart økonomiavdelingen sier at det ikke er noe vi kan finansiere, så presser vi ikke på for det. Det er det.

– Dersom vi ikke har råd, så er det ikke noe poeng i å tenke på det mer.

Må ha en plan for de som skal inn

Videre forklarer han litt av tankegangen Klopp har med at han ikke bare vil kjøpe for å kjøpe.

– Samtidig, så vil klubben aldri insistere på at vi hente ren spiller dersom vi sier «ja, han er bra, men vi vet ikke hvor vi får plass til ham nå». Det er den prinsipielle enigheten vi har i klubben, og det har ført til at vi har tatt noen veldig gode avgjørelser så langt, sier han.

Han fikk spørsmål om de studerer en spillers karakter.

– Det er noe du må vurdere så klart. Du prøver på forhånd å finne ut hvilken type fyr han er med å se hvordan han oppfører seg på banen. Hvordan håndterer han det når han gjør noe som er vellykket, hvordan takler han det når det går galt?

– Hvor snart kan han innse at han har gjort en feil, og kommuniserer han med andre eller holder han seg for seg selv? I tillegg til det legger Jürgen stor vekt på å ha en personlig samtale før en spiller signeres. Det gjøres i en avslappet atmosfære, forteller han.

Den oppdaterte versjonen av Honigsteins bok er ute torsdag 15. august. Boken kommer også på norsk i september.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]