Jürgen Klopp er årets manager

Tyskeren er kåret til årets manager av League Managers Association.

27. jul 2020 kl 21.01 Arild Skjæveland

Mandag kveld har League Manager Association (LMA), managernes egen forening, delt ut prisene etter 2019/20-sesongen.

Liverpool-manageren er årets manager i engelsk fotball!

– Jeg er veldig glad for å få dette fantastiske troféet. Det er veldig fint, og jeg har allerede hatt muligheten til å se hvem som hadde vunnet det før meg, og det er mange store, store Liverpool-navn involvert, sa Klopp ifølge Liverpoolfc.com da han fikk troféet.

– Ikke bare Liverpool-navn, men store, store Liverpool-navn også. Bill Shankly, tror jeg. Bob Paisley, Joe Fagan, Kenny - det ser ut som det er over hele troféet. Brendan vant også - fullt fortjent.

Trekker frem kollegene

Klopp er som vanlig raus når han vinner, og deler æren med hele teamet sitt.

– Det er lett å si, og jeg tror det virker som at vi må si det av og til, men det er enkelt for meg: Jeg er her på vegne av trenerne mine. Jeg har sagt mange ganger at jeg er OK som manager, men det som gjør det er at det fungerer.

– Det er en spesiell samling av fotballhjerner her, og jeg elsker å jobbe med dem alle. Å jobbe med Pep Lijnders, Peter Krawietz, John Achterberg, Vitor Matos og Jack Robinson - det er en glede.

– Jeg kunne ha fortsatt på den listen for alltid, for det er så mange flotte folk her som har gjort at dette har skjedd i år, med at vi vinner tittelen. Jeg får kun dette troféet på grunn av det - og det vet jeg. Spillerne mine, alle menneskene som jeg jobber sammen med. Jeg vil ta imot dette, og er glad i det for oss alle. Jeg vil gjerne vise frem noen bilder og kanskje ta noen sammen. Så skal vi huske det for alltid.

– Takk så mye, en veldig spesiell sesong med en veldig spesiell pris på slutten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]