Klopps team snakker ut: Hjernene bak gull-laget

Hør hva «laget bak laget» har å si om opplevelsen som mestre og sine roller i suksessen.

1. aug 2020 kl 19.52 Øystein Tronstad

Det er mange som bidrar til Liverpools seirer som du hverken ser eller hører stort fra, men i intervjuserien Coaching Champions på LFCTV får du høre fra flere av de viktige stemmene bak suksessen på Anfield.

Assistent Peter Krawietz og analyse-sjef Harrison Kingston om Melwood:

– Et lag er som en fotball-familie og familien trenger et hjem. Her lever de, jobber, også hviler man. Det er basen, hjemmet. Stedet hvor vi blir sterkere, hvor vurderinger blir tatt. Vi snakker om ting, det som vi føler at er viktig for utviklingen. Det er det som vi har skapt eller det var alltid der, Liverpool FC sitt hjem, og vi bruker det til å utvikle oss i riktig retning, sier Krawietz.

– Det du ser på lørdag, søndag, tirsdag, onsdag eller hvilken dag det er, det er ikke helt det fulle resultatet av alt som skjer på Melwood men Melwood er stedet hvor alt blir finjustert. Det er et sted hvor alle er sammen. Vi er heldige med alt som blir lagt til rette for oss og som gjør at vi kan fokusere på jobben. Det er Melwoods styrke, sier Kingston.

TYSK SIGNERING: Nemmer ble hentet til Liverpool i 2016 fra Bayern München og det var Pep Guardiola som hentet henne til den tyske giganten.

TYSK SIGNERING: Nemmer ble hentet til Liverpool i 2016 fra Bayern München og det var Pep Guardiola som hentet henne til den tyske giganten.

Fysio-sjef Lee Nobes og Andreas Kornmayer, ansvarlig for fysisk trening, om spillerstallen:

– Hvis du tar en titt på karrierene deres og ser på hvordan de kom hit, så har vi en garderobe full av ulike nasjonaliteter, forskjellige personligheter, og du ser noen av historiene om hvordan de ble europa-, verdens- og Premier League-mestre. Store ofre har blitt gjort. Jeg tror at du lærer mer om deg selv og lagkameratene dine gjennom tøffe tider enn med suksess. Det er en mental styrke i dem, ikke bare fysisk men også psykisk, sier Nobes.

– Lidenskapelige, uansett hva du spør dem om så går de inn med alt de har. Dedikerte, rundt hvordan de tilpasser seg og lærer fra en situasjon. Energiske, den energien som du ser på banen er ikke kun på kamp, vi ser den utenfor banen også, sier Kornmayer.

VIKTIGE BRIKKER: Mark Leyland og Harrison Kingston er godt fornøyde med FIFA Club World Cup-trofeet.

VIKTIGE BRIKKER: Mark Leyland og Harrison Kingston er godt fornøyde med FIFA Club World Cup-trofeet.

Ernæringssjef Mona Nemmer, utviklingstrener Vitor Matos og keepertrener John Achterberg reflekterer over sine roller i suksessen:

– Jeg er faktisk veldig stolt over å være del av dette laget, men jeg er enda mer stolt over mitt lag. Jeg tror at vi har skapt noe unikt hvor vi kan bidra, det er en utrolig prestasjon for klubben og for LFC-familien, for fansen og for byen. Jeg får gåsehud av å prate om det, sier Nemmer.

– Jeg er glad når vi vinner og jeg er glad når målvakten spiller bra. Det er alt du ønsker, sier Achterberg.

– Den beste følelsen som trener er helt klart å se en ung spiller debutere på førstelaget. I tillegg kommer det å se dem på slutten av treningsøkten, slutten av en øvelse, på slutten av dagen, og se at du har hjulpet den spilleren med å bli bedre eller å utvikle noe. Følelsen av å hjelpe en spiller til å bli en bedre mann, et bedre menneske og en bedre spiller er den beste følelsen, sier Matos.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]