Konate og Minamino ikke med til OL

Frankrike og Japan har levert sine OL-tropper - uten Liverpool-spillere. Nå venter vi bare på Egypt.

25. jun 2021 kl 17.33Jens Bessesen

Ibrahima Konate var kanskje den som hadde vært den mest naturlige deltakeren blant Liverpool-spillere i sommerens OL i Tokyo. Nysigneringen er 22 år og ville nok vanligvis ha fått en plass i U23-troppen til Frankrike. 

I fotballturneringen i OL er det kun U23-landslag som deltar, men alle har lov til å ha med seg tre spillere som er over denne alderen.

Det har Frankrike valgt å benytte seg av. De tar med seg 35 år gamle Andre-Pierre Gignac til Japan - men Konate er ikke med i troppen.

Ingen Minamino

Liverpool har nok sagt klart ifra til Frankrike at de vil ha sin nye midtstopper med så mye som mulig i sesongoppkjøringen. OL varer fra 21. juli og er ikke ferdig før 7. august, bare en uke før sesongåpningen borte mot Norwich. 

Med tanke på at tre av Liverpools viktigste midtstoppere er på vei tilbake fra langtidsskade, vil nok de røde ha mest mulig tid til å få Konate klar til sesongstarten, og nå får de viljen sin.

Det gjør de også når det gjelder Takumi Minamino. Han er ikke med i vertsnasjon Japan sin tropp som består av 18 spillere. Det betyr at 26-åringen kan få muligheten til å vise seg frem for Jürgen Klopp og hans team denne sommeren, og prøve å vise at han hører hjemme på førstelaget til Liverpool.

Minamino har selv innrømmet at han er usikker på fremtiden, og det meldes om interesse fra klubber både i Premier League og Bundesliga.

Hva med Salah?

Nå venter vi bare i spenning på at Egypt skal slippe sin tropp til de olympiske lekene, og det er bare å håpe at Mohamed Salah ikke er med i troppen. 

De siste månedene har det vært mye frem og tilbake hva gjelde Salahs OL-deltakelse. Egypt vil ha med sin store stjerne, men Liverpool har satt foten ned. En rekke journalister meldte nylig at Liverpool ikke kommer til å slippe toppscoreren til OL. 

Egypts fotballpresident hevdet Salah ønsker å være med og at han jobber med å overbevise Liverpool.