Bundesligaekspert mener Liverpool har gjort et røverkjøp

Ingen unge forsvarsspillere i Bundesliga har vist et høyere nivå ifølge eksperten.

28. mai 2021 kl 16.50Øystein Tronstad

– Konaté er den av de unge forsvarsspillerne i Bundesliga som har vist det høyeste toppnivået, sier Eivind Bisgaard Sundet.

Han kommenterer den tyske ligaen og har fulgt tysk fotball tett i mange år. Ifølge Sundet er det ikke så rart at Konaté er hel ved.

Midtbanebakgrunn

– Han var midtbanespiller i barne- og ungdomsårene og har i tillegg til det å være en god forsvarer også gode pasninger, leser spillet bra og et godt driv fremover. God i lufta er han også.

Stilen og fysikken, en høyreist stopper med fart i beina, har fått mange til å sammenligne 22-åringen med 29-årige Virgil van Dijk.

– Jeg tror at han er på et høyere nivå enn hva van Dijk var på samme alder. Men mitt inntrykk er at van Dijk er litt mer sjef i laget og har større fart.

Er han skadeutsatt?

Et av de få spørsmålstegnene har vært Konatés skadehistorikk som har ført til at han bare har spilt 20 kamper på de to siste sesongene i Leipzig.

– De to bekymringene man kan ha er at han har vært mye skadet og noen ganger er han litt «skrudd av». Men når han er på, er det ingen som er bedre, sier Sundet som toner ned skadeproblematikken.

– Det jeg har forstått er at det har vært et skadeproblem i hofta som har vært problematisk for han. Utenom det tror jeg ikke han har hatt så mange skader egentlig.

GODT KJØP: Ekspert Eivind Bisgaard Sundet har latt seg imponere av Ibrahima Konaté i Tyskland.

GODT KJØP: Ekspert Eivind Bisgaard Sundet har latt seg imponere av Ibrahima Konaté i Tyskland.

Liverpool betaler £36 millioner for Konaté. En god del mindre enn de £75 millionene som måtte til for å få Virgil van Dijk over fra Southampton. 

– Prisen er meget lav med tanke på potensialet til Konate, men det er først og fremst på grunn av en klausul.

Ibrahima Konaté vil slutte seg til de røde så snart Frankrike er ferdig med U21-EM.