Klopp har gjort sitt første intervju etter ferienMatip har kommet lengst i rehabiliteringen

Liverpools trener sier Joe Gomez og Virgil van Dijk fortsatt har noen uker igjen før de er tilbake helt som normalt.

13. jul 2021 kl 18.46Jens Hapnes Rege

Jürgen Klopp ser for første gang på lang tid ut til å få et luksusproblem når han skal mønstre sin forsvarsfirer om en måneds tid i første serierunde. 

Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joel Matip skal alle være helt skadefrie til den tid, i tillegg til at Ibrahima Konaté er hentet inn for å forsterke det bakerste leddet. 

Den tyske treneren sier imidlertid at det fortsatt vil ta litt lengre tid før van Dijk og Gomez er hundre prosent klare. 

Van Dijk og Gomez tilpasser

– De er ikke på det samme stadiet som de andre, og det er annerledes for dem nå i starten. Men alle fire ser veldig bra ut, det må jeg si, forklarer Klopp i sitt første intervju etter ferien

– Nå er vi i konstant dialog med den medisinske avdelingen, fitness-avdelingen og rehabiliteringsavdelingen for å høre hva som er riktig for spillerne. 

– Virgil og Joe kommer ikke til å ha doble økter med laget de første dagene - de har andre økter, men det er med Andreas Schlumberger, rehabiliteringsavdelingen og fysioterapeutene. Jeg vet ikke eksakt når de kan ta de neste stegene, men det kommer til å skje i løpet av de neste fire ukene. 

SNART KLARE: Både van Dijk og Matip startet oppkjøringen for fullt, men det er sistnevnte som er nærmest spill.

SNART KLARE: Både van Dijk og Matip startet oppkjøringen for fullt, men det er sistnevnte som er nærmest spill.

Matip og Trent nærmer seg

Tyskeren forteller at Matip og Trent Alexander-Arnold snart vil være tilbake for fullt. 

– Joel ser bra ut, og han er den nærmeste til normal trening. Vi får se når han kan begynne å spille kamper. 

– Trent hadde en seriøs skade, men ikke den aller største. Han er nære, men han har nok også et spesielt program de neste fem-seks dagene - av og til med laget og noen ganger for seg selv. Han bør være tilbake i normal trening etter en ukes tid.