Klopp forklarer: Liverpool hadde planlagt hele preseason, men måtte så endre på alt

Korona er fortsatt noe vi har med oss, og det fører til at Liverpool må være kreative når de planlegger sesongoppkjøringen.

14. jul 2021 kl 10.56Øystein Tronstad

Liverpool har nå tilbrakt noen dager i Østerrike, hvor grunnlaget for de neste 10 månedene skal legges. Jürgen Klopp legger ikke skjul på at det har vært en utfordrende preseason å planlegge.

– Etter den siste kampen mot Crystal Palace var det meste på plass for oss: Vi visste hva vi ønsket å gjøre, hvor vi ønsket å dra og når vi ønsket å spille. Så, under sommerferien forandret alt seg, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– Vi forsøkte å jobbe svært tett med myndighetene i Østerrike, vi forsikret oss om at vi kunne reise inn. Det var veldig viktig og takket være dem så er vi her. Men så var det problemer, hva kan vi gjøre mens vi er her? Hvor kan vi reise videre herfra? Det var uklart. Vi hadde hadde andre muligheter i Spania, kanskje ikke helt perfekt på grunn av været, det er kanskje litt for varmt.

Uvanlig lang treningsleir

Tyskeren forteller at det er første gang han i en sesongoppkjøring at han er fire uker på samme sted, noe som oppleves som uvant.

GIR INSTRUKSER PÅ FELTET: Liverpool er svært lenge på treningsopphold i Østerrike, og det er det gode grunner til.

GIR INSTRUKSER PÅ FELTET: Liverpool er svært lenge på treningsopphold i Østerrike, og det er det gode grunner til.

– Det er annerledes når du spiller en turnering. For eksempel gjorde noen spillere det, sier Klopp og trekker frem EM som et eksempel.

Samtidig er det vesentlig annerledes.

– Det er forberedelser etter en sesong for en kortere periode. Vi forbereder oss etter en lang pause for en lang sesong. Derfor vil treningen være veldig intens.

Det positive er at spillerne har hatt tid til å både koble av og lade batteriene en smule, før alvoret nå tiltar med stigende effekt.

– Vi har nok tid til å trene og prate sammen, og når spillerne fra EM og Copa (América) kommer tilbake kan vi forhåpentligvis ta dem med uten karantene og alle slike ting. Alt det er viktig. At vi kan være sammen i boblen, fly som en boble sammen tilbake til England og ikke måtte gå i karantene der og så videre.

– Det er en utfordrende situasjon, men det er årsaken til at vi er borte såpass lenge.