Fikk tekstmelding fra Klopp da det ble klart at England skal møte Tyskland

Jordan Henderson fikk melding fra sin tyske manager.

27. jun 2021 kl 21.03Jens Bessesen

– Ja, han har tatt kontakt. Så snart sluttsignalet gikk sendte han en tekstmelding med en smilefjes-emoji, sier Jordan Henderson i forkant av tirsdagens møte mellom England og Tyskland i EM. 

Det ble svært spennende på gruppespillets siste dag da Tyskland møtte Ungarn og Portugal møtte Frankrike samtidig. Tyskerne lå under to ganger mot underdogen, men klarte til slutt å få med seg ett poeng. Dermed ble de nummer to i gruppen, og skal møte England i åttendedelsfinalen.

Det blir tydeligvis et oppgjør Jürgen Klopp ser frem til, skal vi tolke meldingen han sendte til Liverpool-kapteinen.

Vonde minner

England mot Tyskland i mesterskap er sjelden godt nytt for engelskmennene. De tapte straffekonk mot Tyskland både i 1990 og 1996, men Henderson avslører at landslagssjef Gareth Southgate har fått laget til å trene på straffespark gjennom årets mesterskap.

Han mener dessuten dagens landslag har en ekstra bra mental styrke.

– I fotball, eller hvilken som helst annen sport, er mental styrke en viktig del, og jeg synes vi har spillerne i troppen som er veldig sterke mentalt. Det blir viktig på tirsdag, sier han.

– De siste årene har vi vist at vi har utviklet spillet, blant annet med tanke på hvordan vi håndterer kamper og ser ut resultater, sier Henderson.

Når det kommer til straffesparkkonkurranser pleier det sjelden å gå i Englands favør, men i VM for tre år siden klarte de å ta seg forbi Colombia. Det tror Henderson var et vendepunkt, og derfor er han sterk i troen på seier om det skulle gå til straffer tirsdag.

– Vi trener alltid på straffer, og simulerer akkurat hvordan det ville vært i en kamp. Du går frem, gjør det samme du ville gjort i en kamp. Hele laget er med på dette, sier han.

Bidrar før kamp

Henderson har bare fått spille en omgang så langt i mesterskapet etter å ha vært skadet helt siden februar. Det er derfor høyst tvilsomt om han får starte kampen mot Tyskland.

Før kampen har han uansett tenkt å bidra med sin erfaring.

– Som en erfaren spiller kan jeg hjelpe til og sørge for at vi er i riktig modus når vi går inn i kampen, og at treningene er gode frem mot kampen, sier han.

Han er ikke den eneste Liverpool-spilleren som er med i åttendedelsfinalene. Hele oversikten finner du her.