– Holder alle muligheter åpne

Loris Karius har lagt bak seg en skuffende sesong. Tyskeren aner ikke hvor han skal tilbringe den neste.

27. jun 2021 kl 16.46Jens Bessesen

– Da jeg dro til Union Berlin ble jeg selvsagt fortalt at jeg skulle spille. Ellers hadde jeg ikke kommet, sier Loris Karius i et intervju med Bild (gjengitt av Goal). 

2020/21-sesongen ble alt annet enn vellykket for keeperen som nylig fylte 28 år. Sammen med Taiwo Awoniyi ble han sendt på lån fra Liverpool til Union Berlin i Bundesliga i fjor sommer. Mens Awoniyi hadde flere gode opplevelser, ble det svært få for Karius. Kun fire kamper ble det. 

– Vi tok hverandre i hånda på slutten av sesongen. Alle fortalte meg at jeg hadde vært utrolig viktig for laget og at de var lei seg for hvordan det hadde gått. Men når du ser tilbake på det var det ikke akkurat rettferdig, med tanke på hva de hadde sagt til meg i forkant, sier han.

Hva skjer nå?

Hos Liverpool har både Adrian og Caoimhin Kelleher signert nye kontrakter på henholdsvis to og fem år. Det er ventet at også Alisson kommer til å signere en ny langtidskontrakt i løpet av sommeren.

Det betyr at Karius neppe kan ha noe håp om å være med i Liverpools keepertropp kommende sesong. Med ett år igjen av kontrakten lukter det en permanent overgang for tyskeren som ble kjøpt fra Mainz for fem år siden.

– Slik det ser ut nå vil jeg være i Liverpool 12. juli. Det er fremdeles mye som skjer, og overgangsmarkedet kommer sent i gang på grunn av EM og korona. Jeg holder alle muligheter åpne, sier han.

– Jeg har noe å bevise både for meg og for folk. Jeg er ekstremt sulten og motivert, sier han.

– Hadde fått spille

Karius sier at man aldri kan utelukke noe i fotball, og sier han hadde fått spilletid for Liverpool på grunn av skader i fjor, men han hadde dratt på utlån noen uker tidligere.

– Men du kan ikke være avhengig av slike faktorer, og du ønsker ikke det for dine kolleger heller, sier han.

Karius mener det viktigste er at han kommer til en klubb der han blir satset på, og at han er åpen for å prøve seg i land som Italia eller Spania.

27-åringen har spilt 49 kamper for Liverpool FC, men den siste kom i Kiev da Liverpool tapte Champions League-finalen mot Real Madrid, der tyskeren dessverre ble syndebukk etter to store tabber.

Dersom Liverpool har tenkt å få en liten slant penger for Karius, er denne sommeren siste sjanse. Neste år kan han forlate klubben gratis. Det har vært meldt om interesse fra klubber i Tyskland.