Interesse fra flere klubber - Liverpool krever to millioner pund

Liam Millar ser ut til å ende opp i Basel, men flere klubber er interessert.

27. jun 2021 kl 11.09Jens Bessesen

Den 21 år gamle angrepsspilleren Liam Millar ser ut til å ende opp i den sveitsiske storklubben FC Basel, melder Liverpool Echo. Canadieren skal være nære ved å signere kontrakten med klubben Liverpool sist møtte i Champions League høsten 2014.

Ifølge avisen har Liverpool først avslått et bud, men Basel kom tilbake med et nytt bud som var nok til å overbevise Liverpool. Summen skal være i millionklassen. 

James Pearce i The Athletic har kommet med litt mer informasjon om situasjonen. Han skriver at Liverpool vil kreve rundt to millioner pund for spilleren. Basel skal være fremst i køen, men også Odense, New York Red Bulls, Blackpool og Charlton skal være interessert.

Var på utlån

Millar har nå bare ett år igjen av kontrakten med Liverpool. Forrige sesong dro han på utlån til League One-klubben Charlton i januarvinduet og leverte en god vårsesong. Sesongen før der var han i skotske Kilmarnock.

21-åringen kom til Liverpool i 2016, men har bare fått én kamp for førstelaget. Den fikk han fra start mot Shrewsbury i FA-cupen i fjor. Han har elleve landskamper for Canada.

Nylig var han med det canadiske laget som tok et stort steg mot neste års VM ved å slå ut Haiti. De er nå inne i den siste kvalifiseringsrunden.

Ikke lenger best i Sveits

Basel var lenge laget som dominerte sveitsisk superliga fullstendig, men de siste sesongene har de sett at Young Boys har tatt over tronen. Forrige sesong endte Basel på andreplass, men de var hele 31 poeng bak rivalene. 

Sist de vant ligaen var i 2017. Totalt har de 20 seriemesterskap i historien og er det laget som har nest flest i Sveits.