Avfeier Mbappé-rykter nok en gang

«INGEN mulighet», skriver journalist etter at ryktebørsen nok en gang kobler Kylian Mbappé til Liverpool.

27. jun 2021 kl 09.01Jens Bessesen

Kylian Mbappé har bare ett år igjen av kontrakten med PSG, og ifølge en rekke medier har 22-åringen sagt at han ønsker å bytte klubb. I den forbindelse er det ofte kun to klubber som har blitt nevnt - Liverpool og Real Madrid.

At Jürgen Klopp er en stor fan av Mbappé er det liten tvil om, og det virker også som at Mbappé liker Klopp og Liverpool også. Men det betyr ikke at en overgang kommer til å gå i orden. 

Nye rykter

Avisen Marca kom fredag med en artikkel som hevdet at Liverpool hadde sendt en forespørsel til PSG med tanke på et mulig kjøp i sommer. Journalist Rudy Galetti skrev på Twitter at Liverpool er klare til å gi en monsterlønn til franskmannen, men både Galetti og Marca ble raskt avfeid.

Først av Fabrizio Romano, mannen som får med seg det meste som rører seg i det europeiske overgangsmarkedet. 

«Det er ingenting mellom Mbappé og Liverpool», skriver han.

Deretter av Kevin Palmer i Sunday World - en annen som har truffet godt på overganger. Blant annet var han tidlig ute med å melde om Liverpools interesse for Ibrahima Konate. Han skriver følgende. 

«De ukentlige historiene som linker Kylian Mbappé til Liverpool er bisarre. Der er INGEN mulighet for at FSG skal finansiere en avtale av den størrelsen med mindre de får 120 millioner pund for å selge et stort navn, og det virker svært usannsynlig», skriver han.

Storkjøp hos rivalene?

Mens Manchester United ser ut til å kjøpe Jadon Sancho for 80 millioner pund, Chelsea linkes til Erling Braut Haaland og Manchester City vil bruke 200 millioner pund på å sikre seg Harry Kane og Jack Grealish, kobles ikke Liverpool til en stor overgang. 

Da 2020/21-sesongen gikk mot slutten kom Jürgen Klopp med sin spådom for overgangsmarkedet. Han så for seg et rolig vindu.

– Markedet blir merkelig. Jeg hører mye om store overganger, om Mbappé går eller ei, og Haaland og Sancho. Jeg kan ikke se at det skal skje mye i sommer, fordi fotballverden er ikke på samme sted som før, sa han.

Kanskje fikk han rett når det gjelder Liverpools vindu. De røde kjøpte Ibrahima Konate for 36 millioner pund, men det ser ut til å bli et stille vindu etter dette. Hos rivalene kan historien se ut til å bli en annen.