– Det virker usannsynlig at Liverpool vil gå for Haaland eller Mbappé

Liverpool har blitt linket til de to superspissene, men journalister som følger Liverpool tett tror klubben vil gå for andre løsninger.

24. mar 2021 kl 10.35Arild Skjæveland

Erling Braut Haaland (20) i Borussia Dortmund og Kylian Mbappé (22) i Paris Saint-Germain er de to mest lovende og ettertraktede spissene i verden for øyeblikket. De er to angripere alle storklubbene ønsker seg. De røde sto nylig på en liste i Bild over hvilke klubber som hadde en mulighet til å kjøpe nordmannen.

Liverpool blir stadig linket til begge, og det er lov å drømme – men slik det ser ut akkurat nå er det ikke særlig realistisk. I alle fall om man skal tro James Pearce i The Athletic, som følger klubben veldig tett.

Han tror de røde heller vil komme med en overraskelse enn å kjøpe et så stort navn. Sadio Mané, Mohamed Salah og Diogo Jota var tre kjøp som kom overraskende, og etter sommere da de røde var linket til «større navn». Han tror noe lignende kan skje igjen.

– Ja, jeg tror det, sier Pearce i podcasten The Red Agenda.

– Du trenger bare å se på hvordan Liverpool har handlet tidligere, og hva strategien for spillerkjøp har vært. Jeg husker en pre-season tidligere, da vi var noen journalister som satt og intervjuet Jürgen Klopp, og han snakket om at han var mer interessert i å finne ut hvem som skulle være den neste store verdensstjernen, heller enn å kjøpe det ferdige produktet fra hylla.

Enorme pengesummer

Dersom Liverpool skal sikre seg Haaland eller Mbappé, vil de måtte knuse sin egen overgangsrekord. Det virker utenkelig akkurat nå, sier Pearce.

– De to han har brukt mest penger på, van Dijk og Alisson, vet vi at ble finansiert av salget av Coutinho. Ideen om at Liverpool plutselig skal bruke 100-150 millioner pund på Mbappé eller Haaland går ikke opp, og er ikke realistisk. Spesielt ikke med den økonomiske situasjonen i klubben etter Covid, sier han.

Det virker absolutt sannsynlig at Liverpool forsterker angrepet denne sommeren.

– Jeg tror det blir en mer kreativ løsning som folk kanskje ikke forventer. Det var det som skjedde i fjor sommer, da de vurderte Ismaila Sarr i Watford og til slutt bestemte seg for å gå for Jota. Det er et av de beste kjøpene som ble gjort i Premier League denne sesongen, for han ser ut til å være helt perfekt for Liverpool på alle måter.

Braut Haaland har scoret vanvittige 33 mål på 31 kamper for Borussia Dortmund denne sesongen. Mbappé har 30 mål på 36 kamper for PSG.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]