Salzburg-treneren om Haaland og Liverpool:– Han hadde passet perfekt

Jesse Marsch mener spillestilen til Anfield-klubben passer som hånd i hanske for Erling Braut Haaland.

27. mai 2020 kl 14.29 Kenneth Baraas

Den norske angriperen er et hett diskusjonstema om dagen, spesielt når Bundesliga er den eneste store ligaen som er aktiv. Selv om spissen nylig ankom Borussia Dortmund, går ryktene allerede om hvilken klubb som blir neste stoppested. 

– Han er et veldig spesielt talent, og hvis man ser på fart, eksplosivitet, fysikk, kraft, tekniske evner, så er han blant de beste i verden, sier Marsch til Liverpool Echo

– Når du også legger til hans taktiske intelligens, motivasjon, disiplin, ønsket om å forbedre seg, da får du en kombinasjon som er veldig unik. Og dette er bare overflaten av potensialet til Erling. 

– Han vil fortsette å gjøre det godt i Dortmund, men jeg er ikke sikker på hvor lenge han blir der før han tar det neste steget. Han har potensialet til å bli en av verdens beste spillere, uten tvil. 

LIGNENDE STIL: Jürgen Klopp og Jesse Marsch fikk bryne seg på hverandre i høst.

LIGNENDE STIL: Jürgen Klopp og Jesse Marsch fikk bryne seg på hverandre i høst.

Lik tankegang

Red Bull Salzburg bød på utfordringer for de røde i gruppespillet av Champions League. Takumi Minamino imponerte stort, og Marsch tror Haaland ville passet inn i Jürgen Klopps mannskap sammen med japaneren.

– Det er en annen spiller Liverpool ville være heldige å ha (i tillegg til Minamino). 

– Det ville ikke blitt billig, men han elsker den eksplosive spillestilen og å være i åpne områder, løpe inn bak forsvaret og være aggressiv. 

– Det er mange spillere i vår tropp som ville passet inn hos Liverpool, så det er en smart spillestil. 

– I teorien passer det slik Liverpool spiller. Han (Haaland) hadde passet perfekt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]