Full enighet blant Premier League-klubbene - oppstart av trening med kroppskontakt

Liverpool og resten av ligaen beveger seg over i fase to av «Project Restart».

27. mai 2020 kl 13.28 Kenneth Baraas

Premier League-klubbene hadde i dag et møte der det skulle stemmes over trening med kroppskontakt. I går hadde ledelsen i ligaen positive møter med både spillere og managere, og det skal ha vært få kritiske spørsmål rundt det å bevege seg over til neste fase i prosjektet om å få i gang sesongen. 

En uttalelse fra Premier League lyder som følger:

«Premier League-aksjonærene stemte i dag enstemmig for å gjenoppta trening med full kroppskontakt - som markerer nok et skritt mot å starte Premier League-sesongen igjen, når det er trygt. 

Lagene kan nå trene som en gruppe og det vil være tillatt med taklinger, samtidig som de minimerer unødvendig nærkontakt.

Premier Leagues prioriterer helse og velvære for alle deltakere. Strenge medisinske protokoller er på plass for å sikre at treningsplassen er et trygt miljø, og spillere og ansatte vil fortsette å bli testet for COVID-19 to ganger i uken.

Fase to er avtalt etter samråd med klubber, spillere, ledere, PFA, LMA og regjeringen. Diskusjoner pågår mens arbeidet fortsetter med å gjenoppta sesongen, når forholdene tillater det.»

Det er forventet at lagene allerede torsdag vil trene i større grupper og fortsette arbeidet mot oppstart av sesongen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]