Forventer plankekjøring på møte - GPS-løsning beroliger spillerne

På dagens Premier League-møte er det forventet at det vil tas et langt steg mot oppstart av sesongen.

27. mai 2020 kl 09.06 Kenneth Baraas

Klubbene skal stemme over å bevege seg til neste nivå i «Project Restart», som innebærer å gjenoppta trening med kroppskontakt mellom spillerne. Regjeringen har gitt de profesjonelle idrettene ansvaret selv for hvordan det skal løses med antall deltakere på treningsfeltet, og Premier League vil antakelig teste ut grupper på 12 i første omgang - per nå trener spillerne fem og fem av gangen. 

På møtet vil det avholdes en avstemning om å starte opp trening med kroppskontakt. The Times melder om at samtlige klubber vil være positive og stemme «ja» til forslaget. 

Endret mening

Det er heftig møtevirksomhet i England om dagen. I går hadde Premier League to møter - ett med spillere og ett med managere. Begge møtene skal ha hatt en positiv tone. Spillermøtet var planlagt å vare i to timer, men var allerede over etter 45 minutter. 

Det er en følelse av at skepsisen til flere spillere har lagt seg etter at 1744 koronatester «kun» har resultert i åtte positive svar. Dette gir spillerne en tro på at Premier Leagues opplegg er et sikkert prosjekt. 

En annen faktor som hjelper med å betrygge spillerne skal være GPS-teknologien som brukes under trening og kamp. Dermed kan det sjekkes hvilke spillere som har vært i kontakt med de som eventuelt skulle teste positivt for korona. Vestene med GPS-sporing kan også gi klubbene svar på hvor mye kontakt det er mellom spillerne i løpet av en økt. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]