Landslagssjefen hevder van Dijk er tilbake i full trening om åtte uker

Kan Virgil van Dijk være tilbake før sesongen er slutt?

23. mar 2021 kl 22.50Jens Bessesen

Jürgen Klopp fikk nylig spørsmål om hvordan det går med opptreningen til Virgil van Dijk, og om det er noe håp for at vi får se midtstopperen i aksjon i sommerens EM-sluttspill. Da kom tyskeren med et noe pessimistisk svar.

– Med den informasjonen jeg har for øyeblikket, er det ikke veldig sannsynlig, sa Klopp.

– Det går etter planen

Nå kommer imidlertid Nederlands landslagssjef Frank De Boer med ny informasjon. Han hevder at van Dijk er tilbake i full trening allerede om åtte uker, altså uken som starter med 17. mai. Siste serierunde i Premier League spilles 23. mai. Champions League-finalen spilles 29. mai, og EM-sluttspillet starter 11. juni. 

– Det går etter planen, og vi vet at han har åtte uker igjen. Jeg vet ikke om det er nok, sier De Boer ifølge nederlandske Voetbal International.

MØTTES: Klopp og Frank De Boer møttes i den korte perioden sistnevnte trente Crystal Palace.

MØTTES: Klopp og Frank De Boer møttes i den korte perioden sistnevnte trente Crystal Palace.

De Boer la imidlertid til at han forstår at Klopp legger seg på en høyst realistisk linje som ikke får opp håpet hos supporterne.

– Jeg forstår at klubben gjør det, for de vil ikke legge press på spilleren. Jeg kan forestille meg at de ønsker at han skal fokusere på neste sesong, men til syvende og sist må han ha en god følelse selv, og jeg er glad for at han er på rett spor, sier De Boer.

Legger ikke press

Han sier det vil være en bonus for både Liverpool og Nederland om van Dijk skulle bli klarert for spill denne sesongen. 29-åringen, som fyller 30 i juni, har vært skadet siden Merseyside-derbyet 17. oktober.

– Vi får se. Jeg legger ikke noe press på ham i det hele tatt. Han må gjøre det selv, og valget ligger hovedsakelig hos ham, sier landslagstreneren.

Gini Wijnaldum er kaptein for Nederland i van Dijks fravær. Liverpool FC har ikke ønsket å antyde når de tror midtstopperen vil være tilbake i spill. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]