– I tidlige samtaler om supporternes retur til tribunene

Supporterunionen er i tidlige samtaler med klubben om supporternes retur siste seriekamp, og LFC forbereder seg på fulle tribuner i 2021/22.

Vaksineringen fortsetter i et rasende tempo i Storbritannia. 28 millioner mennesker har fått første dose, og over to millioner er fullvaksinert. Regjeringen og fotballmyndighetene håper at supportere kan slippe inn på tribunen til siste ligakamp.

– SOS i tidlige samtaler med LFC

Enn så lenge ser man ut til å kunne nå målet om å åpne opp samfunnet gradvis denne våren, selv om den seneste trenden viser at smittetilfellene har steget litt. Dette kan dog skyldes økt testing i forbindelse med at skolene har gjenåpnet.

Den 17. mai er det bare å heise flagget for da kan supportere komme inn på tribunene igjen, gitt at tallene holder seg lave.

For Premier Leagues del dreier det seg i skrivende stund om kun én kamp, siste serierunde som spilles den 23 mai. Liverpool møter da Crystal Palace på Anfield. Anfield, og andre stadioner med kapasitet på over 40,000 personer kan ta imot 10,000 tilskuere. For mindre stadioner gjelder opp til 25% kapasitet.

Vi har snakket med Spirit Of Shankly-leder Joe Blott om hvordan dette skal håndteres, men det er enn så lenge bare uformelle samtaler som har vært holdt mellom SOS og LFC. De venter på nyheter og bekreftelser fra myndighetene og fra Premier League.

– SOS er i tidlige samtaler med LFC om forberedelse av supporternes retur denne sesongen og neste. Vi trenger fortsatt en bekreftelse fra myndighetene, Premier League og lokale helsemyndigheter. Ingen detaljer kan bekreftes på dette stadiet hva gjelder hvem som kan være berettiget til en billett da vi fortsatt trenger retningslinjer fra fotballmyndighetene. Vi er sikre på at ved å ha disse tidlige diskusjonene og ved å ta lærdom av den suksessfulle returen av supportere i desember i fjor, at vi kan lage en god plan for supporternes retur, skriver Blott i en mail til oss.

Før jul var Liverpool ett av få områder som falt innenfor Tier 2 – et middels smittenivå – i England. Det betydde at Anfield kunne ønske 2,000 supportere velkommen i slutten av november og desember, før landet lukket ned.

DESEMBER: 2000 supportere fikk komme inn på Anfield i kampene som ble spilt i slutten av november og hele desember.

DESEMBER: 2000 supportere fikk komme inn på Anfield i kampene som ble spilt i slutten av november og hele desember.

Liverpool FC forbereder seg på fulle tribuner til neste sesong

I følge Premier League-sjef Richard Masters håper de å kunne slippe inn supportere til de to siste kampene. Det betyr at de ønsker å flytte én runde bakover, til å spilles 18-20 mai. Dermed vil alle klubbene få oppleve hjemmelag-fordelen.

Så lenge koronavirus-tilfellene fortsetter å falle, og vaksineprogrammet holder samme tempo, er Masters også optimistisk med tanke på fulle tribuner fra 2021/22-sesongen.

– Det er mye vann som skal renne under brua før det kan skje men det er vårt ultimate mål: en retur til livlige Premier League-tribuner og en retur til en normal Premier League, sa Masters for noen uker siden.

Tirsdag sier LFC at de forbereder seg på å ønske supportere velkommen til neste sesong, og har startet prosessen med fornying av sesongkort. Prisene på sesongkortene vil fryses for sjette sesong på rad.

– Tiden har nå kommet for å planlegge neste sesong, og vi vil sikre at vi er så klare som mulig for når restriksjonene letter og vi kan ønske supportere tilbake på tribunene, sa billett-ansvarlig i klubben, Phil Dutton.

Den 21. juni håper britene å si takk og farvel til samtlige restriksjoner. Det er gode nyheter for EM 2020, da Wembley skal være vert for semifinalene og finalen i juli. Hvis viruset går med på å følge Boris Johnson sitt kart, kan disse storkampene altså spilles for et fullsatt Wembley Stadium.

Hvorvidt supportere skal få reise på kamper i mesterskapet som holdes denne sommeren vil bli avgjort av UEFA i starten av april.

Sputnik til supporterne

I Russland har de gått mer aktivt til verks for å få supportere på tribunen. Zenit St Petersburg har tilbudt sine supportere Sputnik V-vaksinen. Alt supporterne trenger å gjøre er å møte opp på Gazprom Arena før en hjemmekamp og tilby overarmen. Det har gitt resultater – Dejan Lovren og co har spilt for gjennomsnittlig 17.000 tilskuere på hver hjemmekamp denne sesongen.