– Jota har et killerinstinkt som er veldig vanskelig å lære bort

Pep Lijnders er imponert over hvordan Diogo Jota har prestert etter overgangen fra Wolverhampton.

23. mar 2021 kl 15.04Arild Skjæveland

Diogo Jota ble matchvinner mot gamleklubben forrige mandag. Det var 24-åringens 10. mål på 21 kamper siden overgangen fra Wolverhampton i september.

En kneskade holdt ham ute i tre måneder. Nå er han tilbake, og har sett veldig bra ut. Det er tydelig på assistentmanager Pep Lijnders at det er en spiller de har savnet.

– Jota er på det samme nivået teknisk som våre tre angrepsspillere. Jeg har sagt det tidligere, og hele verden kan se det. Når du er rask både i kroppen og hodet, er det en dødelig kombinasjon for en angriper. Han har mål i spillet sitt, sier nederlenderen til Liverpoolfc.com.

– Diogo vet at det ikke handler om ham. men at det handler om ham, Sadio, Bobby, Mo. At det handler om samhold. Det handler om Divock, Shaq, Ox, hvordan de alle kan finne og hjelpe hverandre. Det å tilpasse seg vår måte å presse på er ikke lett, men for ham kommer det naturlig.

Killerinstinkt

Med 10 mål på 1241 minutter for Liverpool, scorer portugiseren hvert 124. minutt.

Mohamed Salah er lagets toppscorer denne sesongen med 25 scoringer. Det har han gjort på 3262 spilte minutter. Han scorer altså hvert 130. minutt han er på banen.

Lijnders er imponert over hvor raskt Jota har slått til.

– Det sier mye hvor raskt han har funnet seg til rette i laget, og hvor raskt laget har tilpasset seg ham. Det er bare pur kvalitet som lagspiller og som person, sier assistenten.

– Han har en evne til å posisjonere i boksen som gjør at han ofte er på riktig sted til riktig tid. Intuisjon i boksen, er rent instinkt. Det er noe som er så vanskelig å lære bort. Jeg synes det er veldig vanskelig for en trener å trene på akkurat dét.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]