– Det er fortsatt tid til å fikse sesongen

Andy Robertson har tatt en større lederrolle i laget det siste halve året.

23. mar 2021 kl 09.25Arild Skjæveland

Andy Robertson er på landslagssamling med Skottland, før VM-kvalifiseringskampene mot Østerrike, Israel og Færøyene.

Som landslagskaptein medfører det også at han må stille opp foran media, og da kommer spørsmålene om Liverpool og den vanskelig sesongen de røde er inne i.

– Selvsagt har ikke resultatene på klubbnivå vært gode nok. Vi mener vi bør være høyere på tabellen og kjempe om tittelen, slik vi gjorde før jul. Ting har snudd og gått feil vei, men forhåpentligvis er vi over det nå. Vi håper at vi kan vise frem Liverpool fra gammelt av, komme i gang, og at sesongen kanskje ikke bare huskes som dårlig når den er over. Det er fortsatt lenge igjen, sier 27-åringen til Sky Sports News

– Det har vært en annerledes sesong. Jeg liker ansvar, og har alltid hatt et ansvar i Liverpool, men kanskje litt mer har blitt lagt på meg denne sesongen med Virgil, Henderson, Gomez og Matip ute. Dessverre har vi ikke hatt en så god sesong som vi trodde at vi skulle ha, men det er fortsatt tid til å fikse det. Kanskje ikke på den måten vi ønsker å fikse det, men det er tid til å gjøre den bedre, sier han.

MER ANSVAR: Andy Robertson forteller at han tar mer ansvar denne sesongen, med andre ledere i laget ute med skader.

MER ANSVAR: Andy Robertson forteller at han tar mer ansvar denne sesongen, med andre ledere i laget ute med skader.

Må gå for Champions League og topp fire

Venstrebacken mener Liverpool bare må gå for det med alt de har i de kampene som er igjen. De røde har ni kamper igjen i Premier League, og minst to i Champions League. Forhåpentligvis blir det fem kamper i Champions League – med finale i Istanbul.

– Vi er vant med å måtte kjempe i to turneringer. Vi må gå for det på alle fronter. Vi må gå for begge deler, topp fire og Champions League, og må komme oss så høyt opp på tabellen som mulig. Vi må få til en seiersrekke, sier han.

– Vi har slitt med å prestere jevnt denne sesongen. Du klarer ikke topp fire dersom du ikke kan vinne seks, sju, åtte kamper på rad, og det er det vi trenger mot slutten av sesongen.

Skottlands første kamp er mot Østerrike på torsdag. Den spilles kl. 20.45, og vises på TV 2 Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]