Trekker frem to ting som det er svært viktig at Liverpool greier skal de slå Manchester City

Assistentmanager Pep Lijnders legger slagplanen for hvordan ligalederen skal slås.

6. feb 2021 kl 14.36Einar Kvande

Pepijn Linjders håper at arbeidet som er blitt gjort på treningsfeltene på AXA Training Centre de siste dagene skal resultere i at Liverpool finner tilbake til den stabile og gode formen de røde har vist de to siste sesongene.

Etter to strake borteseiere over West Ham og Tottenham tapte Liverpool 1-0 for Brighton onsdag kveld. Dette var Liverpools andre strake hjemmetap etter å ha gått 68 hjemmekamper uten tap i ligaen før dette.

– Vi må forberede oss slik at vi blir uforutsigbare, og vi må forberede oss slik at vi er godt organiserte, sier Liverpools assistentmanager i et intervju med Liverpoolfc.com.

Har hatt fokus på tre ting

Lijnders forteller at fokuset har vært på tre ting denne uken. For det første å bli friske og raske etter forrige kamp, deretter organisering og å bli uforutsigbare.

– Vi kan ikke være redde for å mislykkes, for da vil vi aldri gjøre de tingene som gjør oss annerledes. Det er viktig at vi har en slik tankegang inn mot denne kampen.

– Det er to ting som er veldig viktig. For det første så forsøker City å spille med en viss rytme, så da må vi la vår rytme prege kampen, og ikke deres. Vi kommer til å spille med høy intensitet, slår han fast.

– For det andre må vi forhindre at City får prege kampen gjennom sin offensive struktur. Derfor kan vi ikke gi dem tid til å gjøre dette.

Ekstra utfordringer

Kampene kommer ekstra tett denne sesongen, noe som gir assistentmanageren ekstra utfordringer.

– Denne sesongen kan du ikke forberede laget på samme måte som når du har fire dager mellom kampene. Det er ikke enkelt å gjøre det som er riktig. Vi har ikke nok tid.

– Forskjellen på denne kampen og forrige kamp er at vi har tre dager mellom matchene. Alle vet at kroppen trenger 72 timer til å ta seg helt inn igjen. Da snakker jeg hele kroppen, ikke bare beina og lungene, men også psyken. Vi vet hvor viktig det er å være frisk og rask for å få til vårt spill. Rehabiliteringen startet umiddelbart etter Brighton-kampen, hvor alt har handlet om riktig næring, med en fridag og behandling. Fredagen var viktig, for det var andre dag med rehabilitering. Det er dagen hvor vi forsøker å lade opp batteriene til spillerne igjen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]