Klarer ikke ignorere at den elektriske stemningen erstattes av ekko fra spillernes rop

Jürgen Klopp savner Anfield-stemningen, men Liverpool-manageren poengterer at hans spillere ikke har råd til å bruke energi på tomme tribuner.

6. feb 2021 kl 13.01Einar Kvande

Jürgen Klopp innrømmer at han ikke lenger kan ignorere effekten tomme tribuner har på hans spillere. De regjerende mesterne har ikke vunnet en hjemmekamp siden 16. desember, og har tapt sine to siste Premier League-kamper på Anfield. Dermed henger håpet om å forsvare ligatittelen i en tynn tråd foran søndagens kamp mot ligaleder Manchester City.

– Vi må gjøre det vanskelig for City. Det hjelper ikke å snakke om supporterne er tilstede eller ei nå. Vi vet de er til stor hjelp. Det har vi visst hele tiden, svarte Klopp da han fikk spørsmål han kommer til å savne tilskuere på tribunene under toppkampen.

– I lang tid kunne vi ignorere at de var borte, på grunn av at resultatene gikk vår vei. Men det kan vi ikke gjøre lenger, etter resultatene de siste ukene. De har vært helt motsatt av det vi ønsker oss. 

– Vi må sørge for at stemningen, eller mangelen på stemning, ikke påvirker oss. Det er en fotballkamp, og det kommer ikke til å være stemning på tribunene. Vi må likevel gi alt vi har, og det er hva vi skal gjøre.

City i best form

En ubeseiret resultatrekke på 68 hjemmekamper i Premier League, som strakk seg helt tilbake til april 2017, ble stoppet av Burnley i januar, og onsdag kveld tapte Klopps mannskap også for Brighton. To ligatap på rad er sjelden kost på Anfield. Det har ikke skjedd siden september 2012. Nå handler alt om å sørge for at det ikke blir tre hjemmetap på rad.

– City er i en langt bedre form enn oss for øyeblikket. Vi må ikke glemme det. Dersom forsvarsspillet ditt ikke er på aller høyeste nivå mot City, kan du bare glemme å få noe ut av kampen. Vi må være modige, og det skal vi forsøke å være. Vi skal forsøke å få kontroll over kampen, ved å holde ballen i laget.

Klopp tror ikke de to tapene for Burnley og Brighton vil prege hans spillere mentalt under kampen mot City.

– Vi var ikke interessert i slik statistikk da vi gikk 68 kamper uten å tape heller, så hvorfor skulle vi gjøre to tap til noe større enn det er? Om jeg satt her og sa at vi hadde tapt 68 kamper på rad ville det ha vært en sensasjon. Vi skal gjøre et nytt forsøk på å vinne, og det handler om å være positiv, nyte fotballen, og gjøre Anfield til et fort igjen, utbroderer Liverpool-manageren.

– Dette er spesielle kamper, men til syvende og sist handler det bare om tre poeng.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]