Ønsker ikke å bruke begge de to nye stopperne sammen allerede nå, men vil gjerne ha Hendo på midtbanen

To nye stoppere gir Jürgen Klopp flere valgmuligheter foran toppkampen mot Manchester City.

6. feb 2021 kl 11.39Einar Kvande

Da Jürgen Klopp møtte pressen fredag fikk han spørsmål om fordelen av at han nå har nok forsvarsspillere tilgjengelig til at han igjen kan bruke Jordan Henderson i hans vante posisjon på midtbanen.

– Alt er til hjelp. Mye har skjedd de siste ukene, og vi har forsøkt å løse problemene som har oppstått. Noen ganger har vi klart det, andre ganger ikke. Men nå har vi flere valgmuligheter, og det er bra. Det var det beste som kunne skje nå, svarte Liverpool-manageren.

Manchester City-kampen kan imidlertid komme for tidlig til at Klopp tør å gjøre endringer i midtforsvaret ennå. Med Fabinho tilbake i trening kan løsningen derfor fortsatt bli brasilianeren sammen med Henderson som midtstoppere mot City. Eventuelt Fabinho sammen med Nat Phillips, noe som frigir Hendo til oppgaver på midtbanen.

De siste treningsøktene foran kampen blir avgjørende

– Nå må vi sørge for at våre nye spillere får all den informasjonen de trenger så raskt som mulig. Når vi bruker en spiller fra en annen posisjon kan vi be ham forsøke, og så får vi se hvordan det går. Da omstiller vi oss litt til den spilleren også. Men i forsvar er det veldig klart hva som kreves. Det handler om å holde linja, og å falle av til riktig tid. Men alle lag gjør ting på sin måte. Vi får se hvor raskt de nye spillerne kan omstille seg til det.

– Vi har et par viktige økter med tanke på det før kampen. Vi får se hva vi får ut av dette.

Klopp var i alle fall klar på at han helst ikke vil kaste inn begge de to nye midtstopperne samtidig.

– Nei, jeg kommer ikke gjøre det, om vi ikke blir tvunget til å gjøre det.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]