Matip ser ut til å rekke neste kamp– Henderson vil være tilbake på midtbanen mot Burnley

Joel Matip vil med all sannsynlighet bli klar mot fysisk sterke Burnley.

18. jan 2021 kl 15.43Arild Skjæveland

Jordan Henderson fikk en ny kamp i Liverpools midtforsvar mot Manchester United på lørdag. De røde holdt nullen, og Jürgen Klopp var fornøyd med hvordan kapteinen hans løste oppgaven.

– Spilte i tillegg veldig god fotball, og gjorde oppbyggingen vår skikkelig fleksibel. Det gjorde det vanskelig for Uniteds press. Jeg kan egentlig ikke se for meg en skikkelig situasjon med United-press, og det er de ganske gode på. Så det var veldig bra, absolutt, sa Klopp til pressen om sine to midtbanespillere i forsvar.

Henderson selv ble også spurt om den noe uvante rollen.

– Fab har vært utmerket der i størstedelen av sesongen. Jeg synes vi forsvarte oss ganske bra som lag. United er skumle på kontringer, og farlige i angrep med spillerne de har. De hadde en eller to sjanser, men jeg synes vi begrenset dem og stort sett forsvarte oss ganske bra. Vi må være fornøyd sånn sett, sa Henderson da han snakket med Liverpoolfc.com

Snart tilbake på midtbanen

Joel Matip måtte byttes ut mot West Bromwich Albion 3. juledag, og har mistet de fire siste kampene. Han skal trene i dag, og alt tyder på at han blir spilleklar mot Burnley.

James Pearce i The Athletic skriver at midtstopperen kommer til å gå inn på laget på torsdag. 

«Med så mange kamper i vente, ble det sett på som en for stor risiko å kaste Matip rett inn mot United. Men den tidligere landslagsspilleren fra Kamerun bør starte når Burnley besøker Anfield torsdag kveld», skriver han.

«Det vil gjøre at Klopp kan bruke Henderson i den dype midtbanerollen, og slippe løs Thiago. Det vil helt klart kunne hjelpe med å få ballen til de tre på topp».

Liverpools neste kamp er mot Burnley. Den spilles torsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]