Det vil drøye ut i februar med Jotas skade - man kan forstå om Klopp angrer valgene han tok i midten av desember

Etter tre sesonger med stor arbeidsbelastning kan det virke som om byrden begynner å tære på trioen på topp, som tidligere sjelden har hatt prestasjoner under verdensklasse.

Den britiske journalisten David Lynchhar jobbet med Liverpool i en årrekke, og har vist at han er en av journalistene med gode kilder og bra kredibilitet på dekningen av klubben i våre hjerter. Derfor er vi stolt over at han nå skal skrive spalten «På innsiden med David Lynch» for oss. 

Man kunne hatt forståelse for om Jürgen Klopp følte litt anger da han snudde seg mot benken under søndagens 0–0-kamp mot Manchester United.

I det øyeblikket kom virkelig kostnadene rundt beslutningene som ble gjort da han valgte ut laget til besøket hos Midtjylland i midten av desember til syne.

Istedenfor Diogo Jota, som har hatt en Anfield-karriere som ganske imponerende har gitt mål hvert 108. spilleminutt så langt, hadde manageren bare Divock Origi og Takumi Minamino tilgjengelig da han vurderte å endre på angrepet.

Testet ut Shaqiri i treningskamper

Den første ville fått lov å forlate klubben i vinter om det kom inn et akseptabelt tilbud, men det ser stadig mer usannsynlig ut etter at Wolves valgte å kalle tilbake Patrick Cutrone fra lån.

Klopps mangel på tro rundt Minamino har blitt understreket av at han bare har spilt 61 minutter i FA-cupen etter at han scoret debutmålet i Premier League mot Crystal Palace.

Det har ikke blitt mindre tydelig ved at Xherdan Shaqiri har blitt kastet inn i startelleveren i et forsøk på å løse den siste tidens angrepsproblemer.

Et grep som ble gjort under 11 mot 11-kampene på Kirkby i forrige uke, var at sveitseren ble satt inn på midtbanen i håp om at det skulle hjelpe til med å blås liv i Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané.

Tærer på

Men det førte igjen til at Klopp hadde få måltrusler å sette inn fra benken, noe som har vært en pågående utfordring for ham i hans tid i klubben.

De siste tre sesongene, har de røde bedt sine førstevalg på topp om å påta seg en enorm arbeidsmengde på grunn av mangelen på alternativer.

I galskapen av en sesong vi er inne i, begynner det å virke som byrden begynner å tære på trioen, som tidligere har hatt prestasjoner som sjelden var under verdensklasse.

Dette er i hvert fall den eneste åpenbare forklaringer på Liverpools første tre kamper uten mål i Premier League siden Rafael Benitez opplevde en lignende tørkeperiode i 2005.

Denne gangen kan man ikke unnskylde mangelen på scoringer på samme måte som da Milan Baros og en aldrende Fernando Morientes spilte foran, kvaliteten er langt bedre på angrepsspillerne nå.  

Jota først i februar

KOSTBAR KAMP: Diogo Jota (til høyre) skadet seg mot Midtjylland, og dermed hadde Klopp bare Origi å sette inn da Salah og de andre på topp sviktet mot Man Utd.

KOSTBAR KAMP: Diogo Jota (til høyre) skadet seg mot Midtjylland, og dermed hadde Klopp bare Origi å sette inn da Salah og de andre på topp sviktet mot Man Utd.

Å få Jota tilbake er åpenbart løsningen til dette voksende problemet, men det er fortsatt usikkert når det faktisk vil skje.

Klopp avslørte nylig at portugiseren fortsatt bruker støttebandasje på kneet han skadet under den kostbare opptredenen i Danmark sist måned.

Det var et håp om at han ville være ute omtrent like lenge som den andre sommersigneringen Kostas Tsimikas, som ble observert på trening i forrige uke etter sine egne kneproblemer.

Men kilder nær klubben har uttrykt skepsis til at Jota vil være tilbake mot slutten av denne måneden, og at tiden på sidelinjen kan komme til å vare til tidlig i februar.

Om det er tilfellet, må Klopp finne alternative løsninger på Liverpools angrepsproblemer, hvis ikke kan titteljakten raskt bli en top-fire kamp isteden på bare noen uker.