– Tierney hadde en veldig god kamp, men gjorde feil da han blåste av til pause

Tidligere toppdommer Mark Clattenburg skriver om episoden i slutten av førsteomgangen.

18. jan 2021 kl 08.40Arild Skjæveland

Både supportere og Liverpool-spillere ble overrasket og irritert da Paul Tierney tok fløyta til munnen og blåste av til pause. Dommeren hadde valgt å kun legge til ett minutt fra en førsteomgang – noe som i utgangspunktet var rart, ettersom Manchester Uniteds taktikk i starten var å ta seg veldig god tid på hvert eneste innkast og dødball.

Da klokken viste 55 sekunder av det tillagte minuttet, spilte Xherdan Shaqiri en strålende ball over toppen og bak ryggen på Victor Lindelöf. Sadio Mané så ut til å komme helt alene med David de Gea, dersom Tierney hadde latt spillet gå.

Den tidligere toppdommeren Mark Clattenburg mener det var den eneste feilen kamplederen gjorde på Anfield søndag kveld.

«Etter en stor oppbygging, og mye fokus på hvordan kampen skulle bli ledet, kontrollerte Paul Tierney den med minimalt med styr. Han er en fornuftig dommer, og det viste han, selv om han fikk hjelp av at det ikke var publikum, for denne kampen er helt annerledes når Anfield er full», skriver Clattenburg i sin spalte for Daily Mail

«Det var bare ett øyeblikk som var litt kontroversielt, og det kom like før pause. Det var lagt til ett minutt, og TV-klokken viste 55 sekunder hadde spilt, da han blåste av mens ballen var midt på banen», skriver han videre.

Skulle latt det gå

Clattenburg mener Tierney ønsket å blåse av fordi ballen var på midtbanen.

«Han ønsket å avslutte spillet på en nøytral del av banen, og det er standard for dommere. Problemet var at i løpet av et øyeblikk, hadde Liverpool spilt en ball over toppen, og Sadio Mané så ut til å komme alene mot mål», skriver Clattenburg.

«Teknisk sett skulle Tierney minst ha ventet til minuttet var spilt. Han ble hjulpet av at Victor Lindelöf stoppet opp, så vi vet ikke helt hva som kunne ha skjedd», skriver han videre, uten at han ønsker å kritisere dommeren for prestasjonen på Anfield.

Misfornøyd Henderson

Liverpool-spillerne konfronterte Tierney da han blåste av, og var tydelig opprørt. I en sjansefattig omgang, var dette en mulighet de hadd ventet på.

Kaptein Jordan Henderson snakket om situasjonen etter kampen.

– Vi var ikke fornøyd med det, som dere kan tenke dere. Merkelig. Veldig merkelig, sa kapteinen til Sky Sports etter kampen.

– Han er gjennom mot mål dersom han ikke blåser. Jeg vet ikke – vi var frustrert der og da, men det er nok av tid for oss til å score et nytt mål, men manglet kvaliteten i den siste delen, sa han videre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]