Hinter om at løsningen på stopperproblemet kan komme fra akademiet

– Forskjellen på oss og andre lag er kollektivet, sier Pep Lijnders.

12. des 2020 kl 12.38Arild Skjæveland

Om tre uker er overgangsvinduet åpent igjen, og Liverpool kan kjøpe midtstopper for å lette litt av ansvaret på Joel Matip og Fabinho, som er de to eneste rutinerte seniorspillerne Jürgen Klopp har tilgjengelig i den posisjonen.

Virgil van Dijk og Joe Gomez kan være ute resten av sesongen. Flere navn har blitt nevnt, men så langt har det ikke vært noe tyngde i ryktene som linker Liverpool til midtstoppere i januarvinduet.

Pep Lijnders har gjort et intervju med Liverpoolfc.com, der han snakker om skadesituasjonen. 

– Individuelle spillere er veldig viktig, men det jeg mener at skiller oss fra andre lag, og det jeg føler er annerledes, er at vi har en sterk kultur og klar spillestil. Selv om vi mister individuelle spillere er vi fokuserte på dette kollektive målet, sier Lijnders til Liverpoolfc.com.

– Det blir sagt at uten gode spillere er det ikke noe kollektiv, men uten kollektiv vil du aldri ha suksess. Dersom du fokuserer på å forbedre spillet, oppmuntrer hver spiller individuelt til å ta mer initiativ, angripe mer og utvikle laget, så føler jeg at det ikke er noen backup-plan. Det er fokus på vår egen måte, og våre idéer.

I skrivende stund har Liverpool disse spillerne ute med skader: Virgil van Dijk (kne), Joe Gomez (kne), Thiago Alcantara (kne), Diogo Jota (kne), James Milner (hamstring).

Løsning fra akademiet?

I intervjuet hinter han om at løsningen kan komme fra akademiet.

– Noen grusomme øyeblikk fører til store forandringer for andre spillere, for vi har så stor tro på våre unge spillere. Spillerne vi har hentet opp, og våre egne spillere. I de øyeblikkene der du mister en toppspiller, skaper du automatisk en stor sjanse for en ung spiller. Vi investerer mye tid, og har et stort ønske om at de skal være del av stallen vår, sier den nederlandske assistenten.

– Det jeg prøver å si, er at jeg føler den beste backup-planen er akademiet. Dersom akademiet fungerer, og det er en flytende overgang mellom akademiet og førstelaget, er den beste backup-planen alltid unge spillere, for de vil aldri svikte deg – aldri, aldri – og det har dere sett, sier han.

Uerfarne midtstoppere som Rhys Williams (19), Billy Koumetio (18) og Nathaniel Phillips (23) har fått spilletid denne sesongen.

Han forklarer hvordan de har jobbet med å omstille seg etter skader.

– Vi må være kreative, men samtidig skape stabilitet rundt de som er friske. Vi må fokusere på det vi har. Jeg liker det, absolutt, for det betyr at du må tenke raskt og ta raske avgjørelser. Heldigvis tenker jeg og Jürgen likt rundt spillet, og hvordan vi ønsker å utvikle laget. Hvilke steg vi må ta, og hvilken tro vi har til enkelte spillere.

Fulham - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]