Har ikke bestemt seg for om det blir stopperkjøp i januar

Jürgen Klopp mener Nat Phillips og Rhys Williams ser klare ut til å ta sjansen.

20. nov 2020 kl 23.49Arild Skjæveland

Med Joe Gomez og Virgil van Dijk ute i lang tid, er stopperkjøp et heftig tema rundt Liverpool i disse dager.

Det er seks uker og 11 kamper til overgangsvinduet åpner igjen, og de røde har muligheten til å kjøpe en ny midtstopper.

Jürgen Klopp fikk for første gang spørsmålet om januarplanene sine etter at han også mistet Joe Gomez med en alvorlig kneskade.

– Vi får se. Jeg aner ikke om vi kan gjøre noe i januar. Jeg aner ikke om vi ønsker å gjøre noe i januar, svarte han ifølge Chris Bascombe i The Telegraph.

Sammenligner med situasjon i Dortmund

Manageren har vært i utfordrende situasjoner tidligere, og forteller om hvordan han hadde det i Dortmund for 12 år siden.

– Jeg ønsker ikke å sammenligne situasjoner, men da jeg kom til Dortmund i 2008 var mine to midtstoppere 19 år gamle, og ble 20 den vinteren. Vi spilte med dem hele tiden. Mats Hummels og Neven Subotic, sier han.

– Vi har talent her. De er unge, 18, 19 og 23 – og vi har mer rutinerte spillere, så vi får se, sier han.

Han mener at denne situasjoner åpner muligheten for noen andre.

– Alle har en sjanse. Vi har midtbanespillere – ikke akkurat nå, men forhåpentligvis om et par uker, som kan spille i en mer defensiv rolle. Vi må bare se det an. For øyeblikket går det greit. Vi vil bruke de guttene vi har.

Det han sa om midtbanespillere kan tolkes som et hint om Jordan Henderson, og skaden han fikk mot England.

– Du skulle sett dem på trening. De kan kjenne lukten av at det er en sjanse, og de løfter seg. De ønsker å vise at de er klare. Jeg har full tro på at det vil ordne seg med guttene, og forhåpentligvis kan vi også overbevise resten av verden om det, sier han.

Liverpool - Leicester City spilles søndag kl. 20.15, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]