The Athletic:– Slik det ser ut nå, kommer ikke Liverpool til å kjøpe stopper i januar

Jürgen Klopp og eierne skal være enig om avgjørelsen…

16. nov 2020 kl 08.21 Arild Skjæveland

I sommer ble Dejan Lovren solgt til Zenit St. Petersburg, og Liverpool gikk inn i 2020/21-sesongen med tre rutinerte midtstoppere. Nå er både Virgil van Dijk og Joe Gomez kneoperert, og ute i lang tid, og kun skadeutsatte Joel Matip er igjen.

Jürgen Klopp vil måtte stole på alternative løsninger som Fabinho og unge midtstoppere som Rhys Williams og Nathaniel Phillips. Etter at Gomez ble skadet i forrige uke, har det vært forventet at Liverpool ville komme seg gjennom de 11 neste kampene til januar, og så forsterke med minst en midtstopper.

Det ser ikke ut til å skje, melder The Athletics transferguru David Ornstein

Skal satse på det de har

Liverpool har blitt linket til spillere som Dayot Upamecano fra RB Leipzig, Kalidou Koulibaly fra Napoli og David Alaba fra Bayern München – men slik det ser ut nå, fokuserer klubben heller på neste sommer, heller enn januar, skriver Ornstein.

Han skriver videre at situasjonen kan endre seg, men at Liverpool ikke vil forhaste seg og gå bort fra sine opprinnelige planer, selv om resultatene skulle bli dårligere. Det skal være en avgjørelse både Klopp og eierne er enig i. Det er ikke umulig at et overgangsmål for sommeren blir framskyndet, dersom det blir behov og spilleren blir tilgjengelig – men slik det ser ut nå ser det lite sannsynlig ut, og fokuset er på å finne løsninger som allerede er i klubben.

Det blir sett på som en mulighet for spillere som i en normal situasjon ikke ville ha fått sjansen, og så lenge laget fortsatt er konkurransedyktig, vil det bli sett på som en positiv utvikling.

23 år gamle Nathaniel Phillips og 19 år gamle Rhys Williams har allerede fått spilletid denne sesongen. I tillegg har en spillere som Billy Koumetio (18) og Sepp van den Berg (18) i troppen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]