Dette er brasilianeren som Liverpool skal ha bydd på

Liverpool skal være i ferd med å sikre seg nok en ung målvakt denne sommeren.

30. aug 2020 kl 11.21 Øystein Tronstad

Tidligere denne måneden ble unge Daniel Atherton, Shamal George og Kai McKenzie-Lyle frigitt av Liverpool og klubben fortsetter å jakte unge målvakter. Allerede så har 19-åringen Javi Cendón blitt med klubben til Melwood, i jakten på en kontrakt, etter å ha vært med på treningsleiren i Østerrike.

Ifølge Liverpool ECHO så har Michael Edwards nå sendt et tilbud til Fluminense for 17-åringen Marcelo Pitaluga. 

Den unge målvakten var med på laget som vant VM for U17 på hjemmebane i 2019. Det samme var for øvrig spissen Talles Magno som tidligere har vært linket til Liverpool. Dog var det Corinthians’ Matheus Donelli som var førstekeeper. Brasil imponerte og slapp kun inn et mål i gruppespillet. På veien til finalen ble Chile (3-2), Italia (2-0) og Frankrike (3-2) slått før Mexico ble beseiret 2-1. 

Pitaluga er 191 høy men på grunn av sine unge alder så er han et stykke bak i målvaktskøen i Rio-klubben hvor veteranen Fred også spiller, men regnes for å ha et stort utviklingspotensiale. På grunn av koronaviruset skal klubben være nødt til å selge flere spillere og flere klubber skal vurdere unggutten. Han skal angivelig også ha tysk pass, noe som vil gjøre det betydelig lettere å få arbeidstillatelse. 

Ifølge brasilianske Globo så skal Liverpool ha tilbudt Pitaluga et hus i byen og hjelpe med å skaffe faren hans en jobb.

Han er godt kjent med Liverpools førstekeeper Alisson fra før, og er noe som kan hjelpe på integrasjonen i klubben, i tillegg til de andre brasilianerne Firmino og Fabinho.

Det er ikke første gang Liverpool ser til Brasil for å en burvokter selv om få vil huske Alexander Doni og Diego Cavalieri.

I tillegg til de tre unge målvaktene så har veteranen Andy Lonergan forlatt seriemesteren og Loris Karius virker å være ferdig i rødt. 21-åringen Kamil Grabara, som var på utlån til Huddersfield sist sesong, skal også være på vei bort.

Da gjenstår Adrián som har vært ryktet hjem til Spania på et tidspunkt i karrieren, Caoimhín Kelleher (21) hvor det har vært interesse fra Championship, Vitezslav Jaros (19), Ben Winterbottom (19), Jakub Ojrzyński (17) og Fabian Mrozek (16).

Har du innspill til journalisten?
[email protected]