– Jeg tror ikke jeg har gjort det før, men er klar for å spille midtstopper om jeg blir bedt om det

Andy Robertson spiller hvor som helst.

21. nov 2020 kl 11.44Arild Skjæveland

Da Jürgen Klopp snakket om hvilke spillere han hadde som kunne vikariere i en midtstopperrolle, var Andy Robertson et navn som ble nevnt.

Skotten har vært fantastisk på venstrebacken for Liverpool, men det er en posisjon der de røde har mistet sine to beste spillere den siste måneden.

Robertson, som har spilt veldig mange minutter så langt denne sesongen, sier at han er klar til å ta den jobben dersom han blir bedt om det.

– Jeg tror ikke jeg har gjort det før, men dersom manageren mener det er et alternativ, så vil jeg spille der og gjøre så godt jeg kan, sier Robertson til Liverpoolfc.com

Nå vil forhåpentligvis både Joel Matip og Fabinho holde seg skadefri, mens Rhys Williams og Nathaniel Phillips kan steppe inn når det er behov for det – men med nyinnkjøpte Kostas Tsimikas klar for å få sjansen, virker det ikke helt usannsynlig at Robertson får en kamp i den posisjonen på et tidspunkt.

– Uansett hva manageren ber meg om, så vil jeg gjøre det, sier Robertson.

Skadefri og klar mot Leicester

Robertson er klar over at han blir sett på som et alternativ på stopperplass.

– Om det blir slik, så skal jeg gjøre så godt jeg kan, slik jeg gjør i alle posisjoner. Vi har fått store skader i midtforsvaret. «Joey» og «Virg» har langtidsskader, noe som er fryktelig. Fab er på vei tilbake, og vi har fortsatt alternativer der. Dersom jeg er et av alternativene, så er det slik det er.

– Alle guttene her kan tilpasse seg ulike posisjoner og gjøre vårt beste i de posisjonene. Vi må kanskje gjøre det mer denne sesongen, fordi vi har fått mange skader, og ingen kan si at det ikke kommer flere.

– Forhåpentligvis vil alle nå bli friske, og vi får spillere tilbake heller enn å miste dem. Det er et par som forhåpentligvis er ganske nærme, og noen som er et par uker unna, slik at stallen vår igjen vil være en veldig sterk en.

Han kjente det i hamstringen etter kampen mot Serbia forrige torsdag, da Skottland tok seg til EM. Etter å ha stått over mot Slovakia i Nations League, var han tilbake mot Israel i midtuken. Han gjør det klart at han er skadefri og klar.

– Jeg føler meg frisk og er klar. Jeg tror bare det strammet seg til litt ekstra i hamstringen mot Manchester City for to uker siden, først og fremst. Så kom kampen på torsdagen mot Skottland, som var enorm, og 120 minutter og straffekonkurranse kostet. På søndag var jeg ikke klar, og jeg tok litt mer tid for restitusjon, men det var egentlig aldri noen bekymring.

Liverpool - Leicester City spilles søndag kl. 20.15, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]