Thiago vraket tilbud fra La Liga da han signerte for Liverpool

Det var til Liverpool han ville.

23. mar 2021 kl 12.02Arild Skjæveland

Thiago Alcantara var linket til flere klubber før han omsider ble klar for de røde i midten av september. De journalistene som hadde best kjennskap til saken, meldte hele tiden at det kun var én klubb han ønsket seg til, og det var Liverpool FC.

Hovedpersonen selv bekrefter at det var flere tilbud, og at han kunne dratt tilbake til La Liga etter sju år i Bayern München.

– Jeg hadde muligheter til å komme tilbake, men jeg hadde bestemt meg. Grunnen til at jeg ville forlate Bayern var å kunne leve og erfare hvordan det er å spille i Premier League, en veldig konkurransedyktig liga, sier han i et intervju med AS.

– Da jeg fikk telefonen fra treneren og klubben, var det en enkel avgjørelse å velge hvor jeg skulle. Samtidig var det vanskelig å bestemme seg for om jeg virkelig ville dra fra Bayern.

– Det skjedde til slutt, og jeg er veldig fornøyd, sier han.

De røde betalte 25 millioner pund for spilleren. Han fikk første halvdel av sesongen ødelagt av koronasmitte og en kneskade, men har spilt de siste månedene.

Savner fulle tribuner

Thiago har spilt under noen store managere i sin karriere. Pep Guardiola i Barcelona og Bayern München, Jupp Heynckes, Carlos Ancelotti og Hansi Flick i Bayern. Nå spiller han under Jürgen Klopp.

– Når alt kommer til alt, så ønsker vi bare å spille fotball som gjør at vi vinner. Jeg har vært heldig som har spilt for klubber, Barcelona og Bayern München, som har spilt vinnende fotball gjennom hele historien, og nå er jeg i en klubb i Liverpool som også har et vinner-DNA, sier han.

– Premier League er en annerledes liga, og det gjør at vi må gjøre ting annerledes med hvordan vi ønsker å spille. Måten vi går til kamper er annerledes fra hvordan vi gjorde det i Bayern, akkurat som vi gikk til kamper på en annen måte i Bayern og Barcelona. Det handler om utvikling og læring, og om utvikle deg til å bli en bedre spiller år etter år, dersom det er mulig, sier han.

– Sammenligningen handler ikke bare om trenerne, men om spillerne du har ved siden av deg. Nå har vi noen veldig raske spillere i angrep, og det hjelper veldig når du spiller baller i bakrom bak motstanderens forsvar. Det gir deg også mye når du gir dem ballen i beina. Det gir deg muligheten til å spille to ulike typer pasninger

Har du innspill til journalisten?
[email protected]