– Vi har endret litt på rollen til Thiago

Jürgen Klopp forteller om Thiagos nye rolle i laget.

3. feb 2021 kl 18.38Arild Skjæveland

Når vi endelig fikk se Thiago Alcantara tilbake på banen etter problemene hans med koronavirus og kneskade, ble han først brukt i en dypere midtbanerolle.

I de siste kampene har Thiago blitt brukt litt høyere opp i banen, samtidig som Liverpools resultater har snudd. Jürgen Klopp deler sine tanker om 29-åringens første tid i klubben.

– Bra, bra, bra, veldig bra. Det har selvsagt vært langt ifra perfekt med at han ble skadet veldig tidlig og slike ting. Det var ikke bra, men det er ikke viktig lenger, sier Klopp på pressekonferansen før Brighton-kampen.

– Så kom han inn, og måtte lære hvordan vi spilte, og vi måtte lære hvordan han spilte uten å endre på noe. Så du kjøper Thiago Alcantara fra Bayern og fortelle ham «ok, fint, men fra nå av skal du gjøre dette og dette annerledes». Det er en jobb, og vanligvis har du tid for sånt. Det setter seg, og ting løser seg naturlig uten at det må endres så mye.

Tenkte seg om på nytt

Klopp og støtteapparatet satt seg ned og gjorde en ny vurdering.

– Det handler om å gjøre ting bedre, og bruke ulike kvaliteter. Det var helt greit, men så mente vi at det var greit å tenke over det igjen – hva han gjorde i Bayern, og hvilken rolle han spilte der. Ja det var i en 6er-rolle, men de spilte mer med to i den rollen.

– Så vi bestemte oss for å tilpasse posisjonen litt. Det har fungert veldig bra. Det har gitt oss stabilitet, ham stabilitet, og vi kan bruke ferdighetene hans, som er helt utmerkede. Veldig bra, sier han.

Liverpool - Brighton spilles tirsdag kl. 21.15, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]