Kapteinen har lite til overs for kritikken som rettes mot Thiago

Kritikerne vil ha det til at Thiago Alcantara senker Liverpools spill og hevder også at spanjolen lager for mange frispark i farlige posisjoner. Dette er kritikk som får kaptein Jordan Henderson til å se rødt.

15. feb 2021 kl 20.11Einar Kvande

Etter Liverpools tap mot Leicester rettet mange kritikere pekefingeren mot Thiago Alcantara, som laget frisparket som førte til Leicesters utligningsmål.

Spanjolen har ikke kommet skikkelig igang med sin Liverpool-karriere, etter at han var ute i over to måneder med en kneskade ikke lenge etter at han kom til Anfield-klubben. Etter at han kom tilbake har Liverpool slitt med å få de resultatene som forventes av de røde. Likevel vil midtbanespilleren høyst sannsynlig få sin Champions League-debut for Liverpool mot RB Leipzig i morgen kveld. 

Jordan Henderson tror at 29-åringen snart vil vise seg som en meget god tilvekst til Liverpool-troppen, og fnyser av kritikken som rettes mot sin midtbanekollega.

– Thiago har vært briljant siden han kom til klubben. Alle vet hvilken god spiller han er. Han er en verdensklasse-spiller, som det er flott å ha i klubben slår Liverpool-kapteinen fast.

– Selv utenfor banen er han god å ha. Han er en veldig god person, som går foran som et godt eksempel, og han gir alt. Du lærer mye av ham. Han er en fantastisk tilvekst til troppen.

Kjenner godt til Leipzig

RB Leipzig er en motstander som Thiago kjenner godt til fra sin tid i Bundesliga, noe som kan komme Liverpool til nytte i de to Champions League-oppgjørene mot den tyske klubben.

– Han kjenner trolig Leipzig bedre enn noen annen i troppen, og jeg er sikker på at han vil fortelle oss en ting eller to i løpet av det kommende døgnet, sa Henderson under en pressekonferanse mandag. 

– Thiago har funnet seg veldig godt til rette i troppen, og det visste jeg han ville gjøre. Han er en fenomenal spiller. Forhåpentligvis fortsetter han å forbedre seg hver gang han spiller for oss. Han blir stadig bedre kjent med måten vi spiller på som lag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]