Har bare én kamp for Liverpool - natt til tirsdag fikk han sin tiende landskamp

Liam Millar fikk natt til tirsdag sin tiende kamp med det canadiske flagget på brystet.

30. mar 2021 kl 15.41Jens Hapnes Rege

Da Steven Gerrard ledet Liverpools U18-lag i 2017/18-sesongen var Liam Millar en av spillerne som bemerket seg i størst grad. 

Den unge canadieren viste ved en rekke anledninger frem sin enorme hastighet med og uten ballen, og gode avslutningsferdigheter med begge bein vitnet om et stort potensial. 

Mens daværende lagkamerater Neco Williams og spesielt Curtis Jones har klart å ta steget til seniornivå har Millar på sin side slitt med å få det til å stemme på seniornivå. 

Upåklagelig arbeidsinnsats

Han ble en slags kulthelt da han var utlånt til skotske Kilmarnock i 2019 med sin imponerende arbeidsmoral, men det resulterte bare i fem målpoeng på 36 kamper for lynvingen. 

Millar fikk debuten på Liverpools «førstelag» i 2020 da reservene beseiret Shrewsbury mens seniorene var på ferie, men har i realiteten aldri vært i nærheten av førstelaget. 

HISTORISK BILDE: Millar (i midten) feirer med resten av ungguttene.

HISTORISK BILDE: Millar (i midten) feirer med resten av ungguttene.

21-åringen ble far i sommer og fikk kapteinsansvaret på reservelaget før sesongen, og virker i større grad å ha tatt ansvar for egen utvikling enn tidligere. Etter gode prestasjoner for U23-laget ble han utlånt til Charlton Athletic i januar. 

Han har vært involvert i alle kampene til London-laget siden utlånet og står så langt med to mål og fem målgivende på 18 kamper. Etter den gode starten på 2021 er lynvingen nå tilbake på landslaget. 

Ti landskamper

Millar debuterte faktisk for det canadiske landslaget allerede i mars 2018 mot New Zealand, før han hadde spilt noen form for seniorfotball. 

Siden den gang har han fått åtte kamper for landslaget, og natt til tirsdag fikk han sin tiende kamp med flagget på brystet da Canada slo Caymanøyene 11-0. Unggutten tegnet seg ikke på scoringslisten i målfesten. 

Det canadiske landslaget har bare deltatt i VM en gang, men i 2026 skal de arrangere mesterskapet sammen med USA og Mexico, og de vil dermed ha en automatisk plass i mesterskapet. 

Det spørs om Liam Millar spiller for Liverpool den gang, men ikke se bort fra at man får et noe uventet gjensyn med en tidligere Liverpool-spiller i  verdensmesterskapet i 2026. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]